Van különbség főiskolai és egyetemi diploma között? Ha igen, mi?
Hogy hogy mi, az első válaszoló is írta, az oktatás színvonala jóval magasabb egy egyetemen mint főiskolán! Nem véletlen, hogy nehezebb is bekerülni egy egyetemre...
Egy egyetemi diploma sokkal többet ér, mert egy egyetemen jobb szakembereket képeznek. Ezt a munkáltató is tudja.
Így könnyen elképzelhető, hogyha valahova jelentkezni akarsz dolgozni, akkor hátrányban leszel az egyetemet végzettekkel szemben.
Az utolsó válaszoló vagyok.
Elárulom hogy nem a te Főiskoládról beszéltem, ha esetleg nem lett volna egyértelmű, én egyetemekről beszéltem általánosságban.
Köztudott, hogy oda a legkönnyebb bejutni ahol a legkisebb a túljelentkezési arány. Vannak 5-6szoros túljelentkezések is, meg vannak csak 1-2szeresek, és kevesebbek. Nem egyértelmű, hogy oda könnyebb bekerülni ahova kevesebben jelentkeztek? Nehogy már azt mond hogy ezt nem kell figyelembe venni a pontok mellet. Mikor túljelentkezés van, akkor van az, hogy akár fél ponton is múlhat, hogy bekerülsz-e vagy nem...
Úgyhogy neked csak ne legyen nagy a pofád, mikor még azt sem tudtad hogy van különbség egyetemi meg főiskolai diploma között...aztán így jelentkeztél... idióta.
Idióta vagy Te.(Fogadjunk,h nincs diplomád)Elárulom neked,hogy közben utánanéztem.
Egyetemeken az osztatlan képzésen végzett diploma ér többet. ( jogász, orvos) De már egyetemeken is a legtöbb 3.4 éves ,mint a fősulin,és ezután lehet mesterképzésre menni,ami ugyanolyan mint az osztatlan képzésen szerzett.
Jah persze... ezt mondják. Kis naiv fiatal vagy, az a gond.
Nah akkor elmondom neked, hogy kb hogy megy ez a valóságban:
Jelentkezel munkára, és rajtad kívül még 50en. Az önéletrajzok rákerülnek az illetékes asztalára, nézegeti, és rangsorolja őket. Mi alapján?
Hát bizony az alapján (is) hogy hol szerezted meg... mert tudják hogy az adott szakot valamely egyetemen vagy főiskolán milyen szinten tanítják... és ezt tapasztalatból tudják már, hogy aki innen vagy onnan jön, az hogyan teljesít a munkában.
Szóval,látja, hogy na ez a XY egyetemen tanult, és már dobja is ki. Még a különböző egyetemeken végzettek közt is versengés van. Szerinted egy főiskolásnak mennyi esélye van?
(Meg kell jegyezni hogy ez nem mindig van így, de nagy általánosságban ez igaz,ahogy már az előttem szólók is írták.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!