Szerintetek mint jelent az ha valakit követ egy szám?
Ismerős a helyzet. :) Engem a 42-es szám "követ". A szembe szomszéd a 42-es szám alatt lakik, ha ránézek az időre akkor gyakran 42 percet mutat, az új telefonszámom végén a 42 áll. Szimplán megkérdezek valakit, hogy mennyi az idő. A felelet: ".. : 42" Vehetjük ezt "telepátiának" is. Azóta már a szerencseszámom, nem egyszer hozott szerencsét.. pl. a 42 pontos töri dolgozatom. ;)
Veheted egy jelnek is. Én utánaolvastam, igaz nem tudtam többet meg, de azért jó utánanézni egy szám "jelentésének".
Mellette pedig látsz ezer másik számot mindenfele, csak azokat figyelmen kívül hagyod.
Pl. mi van a újságok árával, a melletted elhaladó autók rendszámával, a vonatindulás időpontjával?
Annyit jelent, hogy (legalábbis ebben) nem gondolkodsz racionálisan, mindenben a "jelet" keresed.
A számmisztikával kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg:
LOL :-D
Soha életedben nem láttál az órán mást, csak a 42-t?
Ebben az esetben vagy valóban csodát élsz át évek óta, vagy figyelmen hagysz mindent, ami a saját világodon kívül áll, esetleg évek óta áll az órád. :-)
Dehogyis van szó haragról. :-)
Egyszer csináld meg azt, hogy menj ki az utcára egy papírlappal, és ahogy sétálsz, írd fel legalább 100 (de inkább több, mivel nagyobb számnál pontosabb a mérés) autó rendszámát. Ami a szemed elé kerül, kivétel nélkül mindet.
Utána otthon számold össze, mennyiben szerepelt az X42 vagy 42X (ahol X természetes bármi lehet) összetétel. Utána érdemes átgondolni, hogy az így kapott szám mutat-e szignifikáns különbséget a véletlen számokhoz képest.
Jó kimenetel 100 és 999 között (rendszámokban szereplő számok):
420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 142, 242, 342, 442, 542, 642, 742, 842, 942
ez összesen 19 jó kimenetel a 900-ból, azaz
19/900*100%=2,11% eséllyel találkozhatunk velük.
(Remélem nem számoltam el nagyon. :-) )
Openoffice-val beírattam 3000 cellába véletlenszerűen számokat 100 és 900 között, majd megnéztem, hogy hányszor szerepel köztük a '42". Ez 69 cellában volt megtalálható, így 69/3000*100%, azaz 2,30% jött ki.
Utána összeszámoltam, hogy hányszor szerepel a '73' (ezt a számot is a program adta 0-99 között véletlenszerűen), ami 73 volt (ezt hívják véletlennek, ugyanis nekem nincs "szerencseszámom", ami befolyásolhatta volna, hogy a gép által véletlenül adott 73 éppen 73 alkalommal szerepeljen)*, így 73/3000*100%, azaz 2,43% jött ki.
Szerintem sem a 2,30%, sem a 2,43% nem jelentős különbség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!