Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ételallergiával lehetek...

Pabiii kérdése:

Ételallergiával lehetek szakács, séf. Stb?

Figyelt kérdés
Nagyon vonz a gasztronómia világa és imádok főzni, sütni. Az az "életcélom" hogy külföldön szakácsként, séfként elhelyezkedjek. Még nincs ilyen végzettségem, viszont szeretnék elvégezni egy több éves tanfolyamot, de láttam, hogy a jelentkezéshez e.ü. alkalmassági szükséges. Igazoltan papírom is van róla, hogy ételallergiám van. Így 100%-osan ki vagyok zárva ebből a szakmából, vagy van esélyem? (Nem liszt,tojás,tej allergia hanem elsősorban gyümölcs és néhány zöldség.) Kérem olyan válaszoljon aki 100%-osan biztos benne. Előre is köszönöm!
2012. dec. 23. 12:16
 1/4 anonim válasza:

Lehetsz szakács, cukrász sőtt ha ügyes vagy akár séf vagy mestercukrász is idővel.

Én 6-7 éve dolgozom szakácsként. Több évet dolgoztam egy négy csillagos hotel éttermében, s lisztérzékenységem van de allergiás vagyok a dióra is... Rengeteg allergiás szakmabeli emberrel dolgoztam már. Pl.: cukorbeteg cukrász.

Az allergiát felvételi orvosi vizsgálaton nem szűrik tehát ez senkit sem fog érdekelni. Nem egyedül dolgozol egy konyhán tehát ha te nem kóstolhatod meg az ételt akkor majd más megkóstolja.

2012. dec. 23. 12:33
 2/4 bussanyi béla válasza:
Nemvagyok 100-százalékos de netessenek azért diszkriminálni...Kimondottan étel alergiások kívánatosak a konyhákra,különösen az iskolákba és ovodákba....mert az ott dolgozó szakácsok és szakácsnők úgynéznek ki,mint a cseknédli a sok kóstolgatástól...!Jó az étvágyuk...!
2012. dec. 23. 12:46
 3/4 anonim válasza:

Erőteljesen cáfolom az előbbi válaszadó irományát. A súlya mindenkinek saját kezében van. Nekem gyermekem is van de mégsem vagyok több 45kg-nál(160cm). Illetve szakmai pályafutásom alatt is rengeteg vékony szakmabelivel találkoztam már.

Sok más szakmában dolgozó túlsúlyos ember él, de egy jó szakács szerintem csinos, hiszen tudja mit kell ehhez ennie.

2012. dec. 23. 12:52
 4/4 A kérdező kommentje:

Első válaszolónak nagyon köszönöm! Sokat segített!

Másoknak pedig azt üzenem, hogy teljesen mindegy kinek mi a szakmája, a saját kezében van hogy néz ki. Van aki genetikailag ilyen-olyan (Kövér vékony). Találkoztam én már kigyurt full szálkás szakáccsal is... Továbbá lényegtelennek tartom az efajta válaszokat! :)

Elsőnek még1x köszönöm!

2012. dec. 23. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!