Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Önkéntesmunkát mit tudnék...

Önkéntesmunkát mit tudnék vállalni? 13 éves lány

Figyelt kérdés
Milyen önkéntesmunkát tudnék vállalni? Vagy egyáltalán lehet 13 évesen? Szívesen segítenék kicsi gyerekeknek, vagy csomagolnék ajándékot, vagy igazából bááármi. Környezetvédelem, és társadalmi is jó lenne. Nem tudtok valamit?
2012. dec. 21. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
16 év alatt semmi munkát nem végezhetsz. ha betöltöd utána lehet diák munkát vállalni. aranyos vagy :) de nem éri meg semmi ilyen önkéntes munka. még fiatal vagy de ha benő a fejed lágya te is belátod hogy nekem van igazam. én is ilyesmi természetű vagyok, szívesen segítek bárkinek akinek kell de nem sokan érdemlik meg a törődést. inkább otthon segíts a takarításban meg hasonlókban.
2012. dec. 21. 21:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Ó, de kár :(. Csak olyan jó érzés segíteni. :-) Akkor még 3 év. Hejj, de sok :-) Na mindegy
2012. dec. 21. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs igaza az első válaszolónak.

Pontosan nem tudom, hogy mikortól lehet önkéntes munkát végezni, de azt gondolom, hogy 13 évesen is részt lehet venni pl. egy Te Szedd önkéntes akcióban. Sőtt úgy tudom külön iskolás csoportok is vannak, akik beneveznek rá. Ez egy országos szemétszedési akció, amikor egy bizonyos napon minden városba szerveznek ilyet.

Felnőtt kíséretével részt lehet venni pl. egy nemzeti parkos táborban, ahol természetvédelmi feladatok is lehetnek. Vagy bármilyen WWF-es és ilyesmi alkalmi önkéntes munkában.

Szerintem minél hamarabb jó elkezdeni, és később már rendszeresebb, komolyabb munkákat is el lehet vállalni.

Akár később egy fél éves külföldi önkéntes munkát is.

Az önkéntes munka később a munkakereséskor szakmai tapasztalatnak fog számítani. Én bánom, hogy nem kezdtem el vele hamarabb foglalkozni, mert akkor már valószínűleg stabilabb munkahelyem lenne.

Azt ajánlom kérdező, hogy vegyél részt a legközelebb a hozzád legközelebb eső Te Szedd szemétszedő akcióba, valamint beszélj a szüleiddel, vagy más felnőttel, és keress rá a WWF internetes oldalára. Ott lehet kérni, hogy rendszeresen küldjenek e-mail-es tájékoztatót a legközelebbi önkéntes lehetőségekről.

Később azt gondolom, hogy mindenképp érdemes rendszeresebb, és hosszabb távú ilyen munkát vállalni.

Jó, ha többféle területen is kipróbálod magad, de fontos, hogy olyan témában is végezz önkéntes munkát, amiről el tudod képzelni, hogy később akár a szakmád is ez legyen.

2012. dec. 29. 20:17
 4/4 anonim ***** válasza:

És hogy hol érdemes még utána nézni az önkéntes munkáknak.

A hozzád legközelebbi nagyvárosban levő önkéntes központ.

itt sokféle lehetőség össze van gyűjtve, és arra is választ tudnak adni, hogy milyen kortól, és milyen önkéntes munkát tudsz végezni.

Később lehet segíteni hajléktalanokon, lehet rászorulóknak ételt osztani, lehet kutyamenhelyen önkénteskedni, idősek otthonában önkénteskedni. Beteg gyerekekkel játszani.

Lehet önkénteskedni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnél, talán itt is vannak családi lehetőségek is, érdemes ellátogatni a honlapjukra.

Később lehet segíteni olyan helyeken, ahol gyerekeknek táborokat szerveznek. Pl. akár a Bátor Táborban is.

Vannak építőtáborok. Ide szintén mehetnek családok is.

Ilyen pl . a magyarországon Kurultáj építőtáborok.

Ennek az a lényege, hogy munkával összekötött nyaralás. Ingyen szállás, és legtöbb helyen étkezés is, az önkéntesek pedig segítenek felépíteni a tábort, vagy amire a közösségnek szüksége van.

Van még a WWOF ez már külföldi lehetőség, ha nagyobb leszel. Ennek az a lényege, hogy egy biogazdálkodásban kell segítened a munkában, és kapsz szállást, kaját.

Az a jó benne, hogy tanulod a biogazdálodást.

Nézd még meg az Önkéntes.lap.hu oldalt.

És légy önkéntes:)

És légyszi írj, hogy elkezdted-e, illetve, hogy mire jutottál.

2012. dec. 29. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!