Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Közületek van, aki olvasta...

Közületek van, aki olvasta már az Alkonyat első részét? Ha van akkor írja már le, legyen szíves, hogy kb. hány oldalas, és hogy mennyire tetszett.

Figyelt kérdés

előre is köszi

14/L

2012. dec. 19. 18:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
fiúként rettentő nyálasnak tartottam, neked tökéletes lesz a korodat tekintve. Nagy könyv, de nagyon gyorsan lehet olvasni, mint a harry pottert, mert nagyon egyszerűen van megfogalmazva
2012. dec. 19. 18:21
 2/11 anonim válasza:
100%
Pontosan 502 oldalas.
2012. dec. 19. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:

Itt olvashatsz róla kritikát.:)))

[link]

Nekem nagyon tetszett!!!! IMÁDOM!!!! *___* 

2012. dec. 20. 13:57
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

első válaszoló, Te hány éves vagy? (csak kíváncsiságból)

2012. dec. 20. 18:53
 5/11 anonim válasza:
Én nagyon élveztem, és bár 436 oldalas, egy nap alatt kiolvastam! Nagyon izgalmas és szerintem neked is nagyon tetszeni fog!
2012. dec. 29. 10:33
 6/11 A kérdező kommentje:

Megkaptam karácsonyra az első kötetet! Nagyon tetszett, 3 nap alatt kiolvastam! :)

Köszi mindenkinek a válaszokat!

2013. jan. 5. 20:40
 7/11 anonim ***** válasza:

egyébként 23 vagyok, de már nagoyn rég olvastam :)

jó szórakozást hozzá!

2013. jan. 5. 22:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom,nekem nagyon nem tetszett mikor olvastam.Egyáltalán nem izgalmas,az egész könyv csak arról szól hogy Edward milyen tökéletes(így kell manipulálni az embereket,mondd valamiről/valakiről hogy jó,ecseteld hosszan,és elhiszik)

Igazából az egész sorozatot olvastam(persze pdf fájlban,nem vagyok hajlandó rá pénzt vesztegetni)és elmondom,nem olyan jó mint állítják.Javarészt semmi sem történik benne,minden karakter tökéletes,nincs semmi hibájuk,nem is történik velük semmi.Az egész csak egy disney-féle románc elcsúfítása(bocsi Disney,szeretlek)szerelem első látásra,nem csinálnak semmit,nem történik semmi drámai(csak úgy van leírva,de ne hagyd magad megtéveszteni)soha egyetlen karakter sem fejlődik sehova,a tetteiknek nincs következménye(például lesz egy gyerekük,amit az egész vámpírvilág ellenez,és háború készül emiatt.Na most itt volt egy naaagy véres csatajelenet,ami megmutatta volna hogy mekkora f@sság volt megcsinálni azt a démonbébit,mert Bellusék csak és kizárólag magukkal törődnek,nem érdekli őket hogy több százan meghalnak az ő hülyeségük miatt,DE NEM.A csata nem történt meg,hanem csak egy vízió volt amit Alice mutatott Aronak.Aztán a Vulturi...elmegy.Mindenki elsétál és boldogan élnek míg meg nem találja őket Penge)

És itt a vége,paff,semmi se történt.Tényleg.SEMMI.

Nem kell lépten-nyomon egy csatajelenet,egy könyv akkor is lehet jó ha tényleg semmi nem történik benne,ezek a mélyebb,karakter orientált regények.

De itt még ez sincs meg!Csak annyit ásunk bele a karakterek lelkébe hogy Bella szerelmes.Pont.De neeem ez nem jó,egy karaktert ne csak az definiáljon hogy love forever,legyen már egy kifejlett személyisége!Semmi olyan jelzőt nem lehet róla mondani ami nem a szerelmével kapcsolatos.De egy jó,kifejlett karakter nem csak ebből áll.Ezeket úgy hívják hogy romantikus bóvli karakterek.Azért lettek teremtve hogy az olvasó lány bele tudja magát képzelni a helyébe(ez az összes romantikus könyv lényege)ezért nem adnak nekik különösebb személyiségjegyeket,csak azt hogy szerelmes.Meg talán egykét olyat ami még nem teszi a karaktert 3 dimenzióssá(most az hogy ügyetlen nem egy értékelhető hiba,személyiségjegy,ettől csak még cukibbnak tartják.Ugyanúgy tökéletesnek minősül a könyv univerzumában)

Edward meg egyszerűen...van.Tökéletes és...van.Az egész könyv azt nyomja le a torkodon hogy milyen tiszta és erős az ő szerelmük,hogy milyen nehéz nekik,de megmondom,ez NEM IGAZ.

Nem tettek semmit ezért a szerelemért.Nem adtak fel semmit,nem kellett semmiféle áldozatot hozniuk,nem küzdöttek érte,csak van és legyőzhetetlen és pont.Nem épült ki a szerelmük,egyszer csak úgy hullott le az égből mint hulla a háztetőről,és csak...lett.

Oké Bella meg akarta ölni magát.Ez SEM minősül áldozatnak,mert tudta hogy Edward meg fogja menteni,és akkor a moráljáról ne is beszéljünk(légy öngyilkos akkor majd visszajön hozzád és hallhatod a hangját,jesszusuramisten)

Összevetve,ha el akarod olvasni,olvasd,de ne legyél túlságosan oda,mert...nem jó.Tényleg.Higgy nekem.Olvasd inkább Jane Austen könyveit,ő jó író.Vagy Susan Elisabeth Philips könyvei is jók,vagy mondjuk Kathleen E. Woodiwiss is.

Vagy olvass mondjuk Harry Pottert,Tolkient,R.A.Salvatorét,ha véresebbek is bejönnek olvass Stephen Kingtől,vagy Darren Shan-t.A lényeg,nem a Twilight a romantika koronája.Épphogy sajnos csak az alsógatyája.

2013. jan. 19. 00:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Elolvastam a könyvet 3 nap alatt, és nagyon tetszett. Nemrég fejeztem be az Újholdat, és az is jó volt szerintem.
2013. febr. 11. 14:43
 10/11 anonim válasza:
Nagyon jó konyv. Ugy kb 500 oldalas lehet vagy egy kicsivel kevesebb. Egy nap alatt kiolvastam.
2013. aug. 19. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!