Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jövő pénteken = a most követke...

Jövő pénteken = a most következő pénteken (tehát ugyanezen a héten pénteken) vagy a jövő héten lévő pénteken? Összezavarodtam

Figyelt kérdés

Például:

Ha ma (17-én hétfőn) azt mondják, hogy jövő pénteken, az a mostani pénteket (21-ét jelent) vagy a jövő héten levő pénteket (28-át)?

2012. dec. 17. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:
28.
2012. dec. 17. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
a jövö + valamelyik nap mindig a következő héten esedékes napot jelenti
2012. dec. 17. 20:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is, de valaki fordítva mondta, és most nem vagyok benne biztos :P
2012. dec. 17. 20:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ezen a héten lévő péntekre az mondjuk most pénteket, a következő héten lévőre azt, hogy jövőhét pénteken.
2012. dec. 17. 20:23
 5/6 2xSü ***** válasza:
100%
Célszerűbb úgy fogalmazni, hogy jövő hét pénteken. De ha a „hét” szó nincs benne, akkor is általában a jövő hét péntekre szoktunk gondolni.
2012. dec. 17. 20:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, a jövő hét pénteken az egyértelmű, de a jövő péntek akár jelentheti azt is, hogy a következő (azaz mostani) pénteken. Bár nem ezt jelenti, csak lehet így is érteni. Én is általában úgy mondom, hogy jövő hét hétfőn, jövő hét kedden stb
2012. dec. 17. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!