Jövő pénteken = a most következő pénteken (tehát ugyanezen a héten pénteken) vagy a jövő héten lévő pénteken? Összezavarodtam
Figyelt kérdés
Például:
Ha ma (17-én hétfőn) azt mondják, hogy jövő pénteken, az a mostani pénteket (21-ét jelent) vagy a jövő héten levő pénteket (28-át)?
2012. dec. 17. 20:14
2/6 anonim válasza:
a jövö + valamelyik nap mindig a következő héten esedékes napot jelenti
3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is, de valaki fordítva mondta, és most nem vagyok benne biztos :P
2012. dec. 17. 20:23
4/6 anonim válasza:
Szerintem az ezen a héten lévő péntekre az mondjuk most pénteket, a következő héten lévőre azt, hogy jövőhét pénteken.
5/6 2xSü válasza:
Célszerűbb úgy fogalmazni, hogy jövő hét pénteken. De ha a „hét” szó nincs benne, akkor is általában a jövő hét péntekre szoktunk gondolni.
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, a jövő hét pénteken az egyértelmű, de a jövő péntek akár jelentheti azt is, hogy a következő (azaz mostani) pénteken. Bár nem ezt jelenti, csak lehet így is érteni. Én is általában úgy mondom, hogy jövő hét hétfőn, jövő hét kedden stb
2012. dec. 17. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!