Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Valaki segítene nyelvtanból?

Valaki segítene nyelvtanból?

Figyelt kérdés

Kérdés: Nevezd meg a kiemelt szavak mondatbeli szerepét! Keresd meg a szószerkezetek alaptagját!

a SZERELEMBEN egy harmadik mindig alkalmatlan.

a legtöbb ember rossz bíró a maga DOLGÁBAN.

legyen az ember CSELEKVÉSBEN gyors.

Nem igazán értem hogy értem ezt hogyan kéne megcsinálni..Hogy érti azt hogy mondatbeli szerepét???

2012. dec. 17. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
A szófaj a legáltalánosabb nyelvi kategória, amelyet a szavak jelentése, mondatbeli szerepe, bővíthetősége és alaki viselkedése határoz meg. Jelentésen a szavak használati értékét, lehetséges beszédbeli szerepét értjük. A mondatbeli szerep azt jelenti, hogy melyik szófaj milyen funkciót tölt be a mondatban. A bővíthetőség szempontja azt vizsgálja, hogy melyik szófajnak mi a tipikus bővítménye a mondatban. Vannak olyan szófajok, melyek nem bővíthetők (névelő, kötőszó). Szavaink között sok olyan is van, amely a szófaji csoportok közül többe is beleillik (átmeneti –pl. igenevek- és kereszteződő szófajok, pl. vonatkozó névmási határozószók: ahol, ameddig), vagy alkalmi használata miatt hol az egyik, hol a másik kategóriába sorolható (kettős-hármas szófajúság, pl nép-szín-anyag-mértéknév: magyar, vas stb.).
2012. dec. 17. 14:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.:D De akkor mi a megoldás?xd
2012. dec. 17. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:
oldjam meg helyetted? :DDD
2012. dec. 17. 14:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem..Csak még így sem értem mit is kéne írnom..:s
2012. dec. 17. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!