Honnan tudom, hogy jó bicskát vettem-e?
Sokkal összetettebb kérdéskör, minthogy itt érdemben meg tudjam válaszolni, de röviden:
- Felhasznált anyagok minősége (penge, markolat, szegecsek/ csavarok, tok anyaga, stb.)
- Megmunkáló folyamatok minősége (penge hőkezelése, összeszerelés milyensége, stb.)
- Funkcionalitás, technikai megoldások
- Esztétikum (Ez persze szubjektív, de fontos az ízléses dizájn, persze az elsődleges, hogy neked tetsszen.)
- Felhasználási terület (Hogy alkalmas legyen arra a feladatra amire te szánod.)
...és még sorolhatnám.
Alapvetően fontos ismérve egy jó eszköznek, hogy nem olcsó. A késekre ez fokozottan igaz.
Az sem hátrány, ha létező készítőtől származik, vagy ismert márka terméke.
Ha esetleg dobsz egy linket vagy pár képet a késről, szívesen elmondom a véleményem.
Hát, sajnálom, hogy rossz hírt kell közöljek, de rossz kést vettél.
Ennyiért ilyen típusú kést nem lehet venni, csak pocsék minőségű utánzatot.
Talán a legkisebb svájciak (Victorinox és Wenger), valamint Opinelek kaphatóak ennyiért, de ezek teljesenm ás jellegűek.
Véletelnül nekem is van egy ehez nagyon hasonlító késem, azon sörnyitó is van. Ugyanilyen kínai tokkal vettem, ami kb. 1 hétig jó is volt, amíg ronggyá nem szakadt. :D (Mentségemre szóljon, nagyon fiatalon vettem, mert megtetszett.)
Javaslom inkább költs min. 10-szer ennyit egy késre, sokkal több, mint 10-szer annyi ideig ki fog tartani. (Ráadásul egész más érzés használni)
Ha nem akarod, hogy KKVE legyen, akkor felejtsd el a rugós rásegítést is, jobban jársz egy sima egykezessel (megannyi minőségi márka számtalan terméke tartozik ide, csak, hogy egyet említsek: Spyderco)
Remélem nem sértettelek meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!