Nemrég kaptam egy tanuidézést büntetőügyben bíróságról, hogy tanuskodnom kell?
Röviden a kérdésem lényege annyi lenne, hogy ez hogy zajlik le majd, viselkedési teendők, stb.?.
2 éves ügy, és már 200 felett jár a tanuk száma, én e feletti sorszámozott vagyok.Kb mennyi időt rabolhatnak el tőlem, csak mert elég szépen nem írták rá az idézésre a várható időt.(másfél hónap mulva esedékes)
Gőzöm sincs miről lehet szó, annyit tudok, hogy lopás miatt. Röviden a kérdésem lényege annyi lenne, hogy ez hogy zajlik le majd, viselkedési teendők, stb.?.
2 éves ügy, és már 200 felett jár a tanuk száma, én e feletti sorszámozott vagyok.Kb mennyi időt rabolhatnak el tőlem, csak mert elég szépen nem írták rá az idézésre a várható időt.(másfél hónap mulva esedékes)
Gőzöm sincs miről lehet szó, annyit tudok, hogy lopás miatt. benne megvan nevezve egy személy ki ellen, de nevét se hallottam még sose
Akár írásban is tehetsz tanúvallomást, ennek járj utána. Akkor nem kell megjelenned, és nem rabolnak el tőled időt.
Akár írásban is tehetsz tanúvallomást, ennek járj utána. Akkor nem kell megjelenned, és nem rabolnak el tőled időt.
Igen, természetesen.
A tárgyaláson a tanút a bíró hallgatja ki. A tanúnak az eljárás korábbi szakaszában tett vallomását a bíró hivatalból ismertetheti vagy az ügyész, a vádlott vagy a védő indítványára felolvashatja, illetve a jegyzőkönyvvezetővel felolvastathatja, ha a tanú a tárgyaláson nem hallgatható ki, vagy a tárgyaláson való megjelenése egészségi állapotára tekintettel aránytalan nehézséggel járna, vagy az tartós külföldi tartózkodása miatt nem lehetséges; ha a tanú a tárgyaláson a vallomástételt jogosulatlanul megtagadja, ha a tárgyalást elölről kellett kezdeni; ha a tanú tárgyaláson történő kihallgatását a bíróság nem tartja szükségesnek; illetve ha a bíró írásban történő vallomástételre hívta fel. A bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság engedélyezheti, hogy a tanú a szóbeli kihallgatását követően vagy helyette írásban tegyen vallomást. Ebben az esetben a tanú a vallomását saját kezűleg leírja és aláírja, vagy a tanúnak a más módon leírt vallomását bíró vagy közjegyző hitelesíti. § Az írásbeli tanúvallomás megtétele nem zárja ki, hogy utóbb a tanút, ha ez szükséges, a kihallgatása céljából a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság megidézze.
OKé, az utolsó írást köszönöm, abban minimálisan van rám vonatkozó rész.
Mégpedig az, hogy beszédhibás vagyok, sokszor elkezdek hadarni, félreérthető az amit mondok a beszédhibám miatt, esetleg érthetlen többségben, így mik a teendőim?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!