Fiú-lány bemutatkozás?
- Kell kezet fogni?
Ha igen: a lány, vagy a fiú nyújtsa előbb a kezét?
- A lány, vagy a fiú mutatkozzon előbb be?
"Kell kezet fogni?"
Illik.
"Ha igen: a lány, vagy a fiú nyújtsa előbb a kezét?"
A lány. Ha a lány nem nyújtja a kezét, akkor a fiúnak sem illik a kezét nyújtani.
"A lány, vagy a fiú mutatkozzon előbb be?"
A fiú.
A 3-as válaszoló vagyok.
Etikett szakértő nem vagyok, de olvastam már illemszabályokról szóló könyvet, meg cikkeket is. És tényleg vannak érdekes dolgok az etikettben :)
Időnként a különböző források ellent is mondanak egymásnak (pl. a hagyományos vs modern felfogás miatt), meg ugye lehetnek kivételek... :) Szóval azt mondanám, hogy semmi sincs kőbe vésve, de amit fentebb írtam, az iránymutatásként megfelel (főleg, mivel a kérdésben 'lány' és 'fiú' szerepelt, tehát feltételezhetően fiatalok, hasonló korúak, és társadalmi helyzetüket tekintve sem lehet nagy különbség ;)).
Akit mélyebben is érdekel a téma, néhány kapcsolódó oldal a bemutatkozás illemszabályairól (néhány ellentmondással, meg sok érdekességgel):
[link] (fiúknak)
OFF
"Regisztrálásnál 100%-os válaszadási százalékot kapunk?"
Nem. Csak olyankor még könnyebb 100% eredményt elérni, pl. egy "tökéletes" válasszal :) http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__gyik__98972-a-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!