Melyik a jobb? : Black & Decker vagy a Bosch márka?
mind a kettő nagyon jó, apukámnak nagyon sok szerszáma van. Szinte mindenből van ilyen is-olyan is. Kínait ne vegyél. Személyes példa:
Apukám megrendelt egy csavarhúzó szettet. Nagyon várta, már le is mondott róla, mert nem jött meg, pedig 30e volt darabja. Aztán egyik nap csönget a postás, átveszem-e a csomagot. Apu nagyon örül. Szerencsére d.u éppen a nagynénémnél kellett a fűtésrendszert tisztítani (vagy mi). És vhogy a szekrénybe be volt futtatva az áram. De a jó isten tudja csak hogy hogyan! (késöbb rájöttünk, hogy a villanyszerelő elvágott egy vezetéket, nem végzett rendes munkát és rossz helyen hagyta, áram alatt!) Az egész házban lecsapta az áramot. Apu kezében meg ott volt a csípőfogó, a közepén egy pici égésnyommal.
Másnap a munkahelyére is vettek csavarhúzókat, munkatársa mondta is, milyen olcsó, tök megéri, mit számít hogy nem márkás. Szerencsére műanyag talpú cipő volt a férfin, különben meghal. Magasfeszültséggel "játszott" és igaz csak egy erőteljes csípést érzett, de nem lehetett semmi, a kiabálásból ítélve.
Szóval megéri a márkás, a jobb!
18:38-nak: Mázlija volt, hogy nem csapta agyon az áram.
Köszönöm mindenkinek a válaszait. Én úgy tudom, hogy a Black & Decker is kínai gyártmány, a Bosch pedig német.
Lehet, hogy Bosch fúrót fogok venni, mert Black & Decker csiszolóm van és akkor lesz ebből is + abból is egy.
Köszi még egyszer a válaszokat!! :D
Szerintem a Bosch jobb, de Black&Deckerre se mondanám, hogy rossz.
Árban a Bosch jóval drágább, ezért az ár-érték aránya a B&D-nek jobb.
Nekem egy Bosch sarokcsiszolóm + egy Bosch láncfűrészem van. B&D-ből egy sövényvágóm van, ezt most vettem nemrég. Összehasonlítva egy kínaival, már csak a burkolat anyaga között is ég és föld a különbség. A kínai sokkal vékonyabb, mindenhol kikönnyített, kopogós kemény műanyag. A B&D érzetre is sokkal masszívabbnak tűnik. Egyébként a dobozára az van írva, hogy Csehországból származik. Szerintem a B&D-nek is van több helyen gyára, minthogy láttam már Bosch gépen made in Hungary feliratot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!