Aki érettségizett földrajzból középszinten az mondana pár dolgot az írásbeli részről?
Én tavasszal érettségiztem középszinten, illetve ősszel emelt szinten. A középszintűhöz azért nem kell megszakadni, úgy gondolom. A tételsort tanulmányozd, mert az eléggé átfogó képet ad és később a szóbelire nem kell annyit tanulnod. Nem tudom milyen könyvetek van( nekünk Mozaikos volt), a kiegészítő részeken kivételével olvasd el a könyveket, nézd meg a digramokat, képeket és értelmezd őket. Sokat segít.:) Úgy vettem észre, hogy inkább a 9. es, a természetföcis a fontosabb. Vannak gazdaságföldrajzi feladatok is, de azok azért nem igényelnek mélyebb ismereteket. Ha csinálsz az oh.gov -ról föci érettségit akkor meglátod.
Amúgy nekem a középszintű 93%, az emelt 88% lett.
Sok sikert az érettségidhez! :)
Természetesen középszinten (is) fontos a térképes feladatokhoz megtanulni a vizsgakövetelményt, tényleg bármi előfordulhat. Magyarországnál a követelményben szereplő városokról nem árt a főbb jellemzőket tudni.:)
Előző válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!