Titeket is idegesít ez? (többi lent)
Az én szerény véleményem az, hogyha valaki feltesz egy kérdést, vagy válaszol az adott kérdésre tisztelje már meg az olvasókat vagy akiktől tanácsot, segítséget vár, hogy helyesen ír. Én nem a véletlen elírásokra gondolok amikor látni lehet hogy kimaradt egy betű. Én olyan hibákra gondolok amikor a szemnek is sokkoló amit lát.
Engem világgá lehet zavarni ha valaki ilyen hibákat vét
- aszt monggya
- mennyél
- muszály
- fojtasam
- ara gondolltam
- köszy
- rosz
Ezek mind borzalmasak, aki így ír az magasról letojja a másikat, és magáról sem ad jó véleményt. Mégis miért várná el bárki is ha pocsékul ír, hogy tanácsot adjanak, segítsenek ha nincs tisztelet??
Azt, hogy a helyesírás alapvető dolog. (Legalábbis annak kéne lennie.) Oké, attól, hogy valaki borzasztóan ír, még lehetnek hasznos gondolatai, csakhogy ettől valahogy mégis veszítenek az értékükből. Sokan azzal mentegetőznek, hogy gyorsan írnak. És? Nem kerget a tatár, nem kell úgy sietni. Legalább a végén átnézhetnék egyszer. Ahogy írták előttem, a hibák pirossal alá is vannak húzva, nem lenne megerőltető kijavítani.
Amikor pedig ilyeneket írnak, hogy "mongyad, lécci", az az írás és a nyelv megcsúfolása. Lehet azzal takarózni, hogy ez az internet, itt nem számít a helyesírás, és a való életben nem írnak így. Pedig számít, mert ezzel magukról adnak képet. A legborzasztóbb pedig az, hogy sokan nem csak az interneten írnak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!