Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Titeket is idegesít ez?...

Titeket is idegesít ez? (többi lent)

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy sok olyan hozzászólást olvastam itt a honlapon, mikor néhány ember azért szólja le a másikat, mert nem tud helyesen írni. Vannak kérdések, ahova érkeznek hozzászólások, de mondjuk helytelenül van írni. Erre mások is hozzászólnak, és ha nem értenek egyet az előző hozzászólóval, akinek éppenséggel rossz helyesírása van, akkor azt szólják le először, és csak utána, vagy egyáltalán nem a véleményt, amit írtak. Úgy csinálnak, mintha neki/nekik nem is lehetne véleményük csak azért, mert nyelvtani hibáik vannak. Szerintem ez nagyon nincs jól így, mert attól, hogy helytelenül írnak, még lehet tartalmilag jó meglátásuk az adott témára. Ti mit gondoltok erről?

2012. nov. 21. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
73%

Az én szerény véleményem az, hogyha valaki feltesz egy kérdést, vagy válaszol az adott kérdésre tisztelje már meg az olvasókat vagy akiktől tanácsot, segítséget vár, hogy helyesen ír. Én nem a véletlen elírásokra gondolok amikor látni lehet hogy kimaradt egy betű. Én olyan hibákra gondolok amikor a szemnek is sokkoló amit lát.

Engem világgá lehet zavarni ha valaki ilyen hibákat vét

- aszt monggya

- mennyél

- muszály

- fojtasam

- ara gondolltam

- köszy

- rosz

Ezek mind borzalmasak, aki így ír az magasról letojja a másikat, és magáról sem ad jó véleményt. Mégis miért várná el bárki is ha pocsékul ír, hogy tanácsot adjanak, segítsenek ha nincs tisztelet??

2012. nov. 21. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:
43%
ja. és még hozzátenném, hogy a hibásan leírt szavakat pirosan aláhúzza a rendszer, szóval látható, ha valaki rosszul írja az adott szót. nem nehéz kijavítani.
2012. nov. 21. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

Azt, hogy a helyesírás alapvető dolog. (Legalábbis annak kéne lennie.) Oké, attól, hogy valaki borzasztóan ír, még lehetnek hasznos gondolatai, csakhogy ettől valahogy mégis veszítenek az értékükből. Sokan azzal mentegetőznek, hogy gyorsan írnak. És? Nem kerget a tatár, nem kell úgy sietni. Legalább a végén átnézhetnék egyszer. Ahogy írták előttem, a hibák pirossal alá is vannak húzva, nem lenne megerőltető kijavítani.

Amikor pedig ilyeneket írnak, hogy "mongyad, lécci", az az írás és a nyelv megcsúfolása. Lehet azzal takarózni, hogy ez az internet, itt nem számít a helyesírás, és a való életben nem írnak így. Pedig számít, mert ezzel magukról adnak képet. A legborzasztóbb pedig az, hogy sokan nem csak az interneten írnak így.

2012. nov. 21. 20:07
 4/4 anonim ***** válasza:
65%
Én nem tudok komolyan venni olyasvalakit, aki még a helyesíráshoz is buta.
2012. nov. 21. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!