Ha közterületen lefújok valakit gázspray-el, akkor utána mi a teendő? Mármint elmehetek a "helyszínről" vagy hívjam ki a rendőröket, hogy ne legyen belőle bajom?
Persze csak akkor fújnám le,ha okom is van rá.
( Pl. 2 napja este olyan 7körül jöttem ki a boltból,és jött velem szemben egy hapsi,és odaszólt valamit,én meg nem figyeltem,csak mentem tovább a buszmegállóhoz. Erre megfordult és elkezdett követni,közben elhordott mindennek,meg hogy hogy képzelem,hogy nem hallgatom meg..Ott ordibált velem le büdös ribancozott,meg hasonlók. Én meg megálltam,mintha nem is figyelnék rá,erre leköpött,és nagy iramban elment. )
Nagyon meg voltam rémülve abban a kb 3 percben,csak szorítottam a táskámat meg a szatyromat. :(
Ilyen esetben gondolom már használhatom a gázspray-t,nem?
A barátnőm pasija is vett már a barátnőmnek.
És ő is mindig azt hajtogatja,hogy ha olyan van inkább cselekedni fog,mint hogy megtámadja egy "vadállat".
Azt kell végiggondolnod, hogy a lefújt személy értesítené-e a rendőrséget?Ha igen, lehet, hogy az ő változata így hangozna:
- Megkérdeztem, mennyi az idő?
Ebben az esetben - ha nincs tanú - magyarázkodhatnál.
Egyébként az általad leírtak, szerintem támadásnak minősülnek.( Az USA-ban biztosan.)
És ha leköpött? Ott volt a hajamon,a kabátomon a nyála. :S :S
Amúgy volt ott egy idősebb bácsi,ő ott állt kb 3 méterre,ő szerintem látta.
Na de ez a szitu már lényegtelen.
Szóval akkor nekem nem kell kihívni a rendőröket?!?
És,ha ő kihívja,és az ő változatát fogadják el? Akkor nekem milyen büntetésem lehet ebből,hogy lefújtam?
22(L)
A leköpés tettleges becsületsértés.
Az nem elég a jogos védelemhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!