Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem el az énekesi...

Hogyan kezdjem el az énekesi pályát?

Figyelt kérdés
nagyon sokan mondják hogy szép hangom van énektanár is osztály társak is... mióta tudom hogy élek azóta az az álmom hogy világ hírű énekes legyek még fiatal vagyok de valahol elkéne kezdeni már ráakartak venni hogy mennyek x-faktorba de félek bár tudom egyszer úgy is lekell győznöm mert különben senki nem esz belőlem :\\ szerintetek hol kezdjem el??? 14/f
2012. nov. 8. 00:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Elkezdhetnéd például ott hogy megtanulsz normálisan irni.
2012. nov. 8. 00:38
 2/9 anonim ***** válasza:
ha nagyon jó vagy csak tegyél fel youtubera egy videot. meg fognak keresni emberek és híres leszel. van 1-2 tag aki így lett híres.
2012. nov. 8. 01:04
 3/9 anonim ***** válasza:

figyu. magyarországról nem lehetsz világsztár(legalábbis eddig nulla példa van erre). egy hang semmit nem ér. nézd meg a tehetség kutatókból kikerülő jó hangú énekeseket. a világsztárság valahogy a szociális hálón, kapcsolatokon múlik nagyban. egy olyan divathullámot elindítani nem lehet innen. az amerikai, angol zenei életben kell élni, jelen lenni, ismerkedni stb. az angol nyelvet úgy ismerni, hogy kreatívan tud használni, hogy képes legyél újítani abban.

szerintem kezdj el zongorázni tanulni és zenét csinálni. dalokat írni. találd ki vagy te, legyen stílusod. ehhez merészség kell. nézd a mostaniban csobot adélt. neki van olyan erős stílusa, hogy ez elfedi az énekbeli hiányosságait.

az x faktorba meg szerintem nincs értelme ilyen fiatalon menni. az egy egyszeri lehetőség az ismertségre szóval nem jó túl korán ellőni, mert nem tudnál mit kezdeni vele még és elillanna a pillanatnyi hírnév. amúgy szerintem ott is az a legjobb, ha nem kerülsz be elsőnek, hanem mondjuk kiesel a mentor háznál és csak legközelebb kerülsz be. mert akkor sokkal több esélyed lesz tovább eljutni.

(persze ehhez az kell, hogy tényleg jó hangod legyen és ne csak te meg az ismerőseid gondoljátok úgy, mert akkor te leszel a béna poén előadó az elején :)

2012. nov. 8. 01:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Azért gondold meg, nem egy méznyalás a zeneipar.

Mindenesetre az biztosan nem árt, ha nem ülsz a babérjaidon, hanem kicsit kikupálod magadat. Tehát egy hangszert érdemes megtanulni, 14 évesen még tárt karokkal várnak a zeneiskolák, menj el ének szakra is, esetleg jazz tanszakra. Közben találd ki, milyen zenéket szeretsz, csinálj amatőr zenekart, kórust, vagy csatlakozz egyhez. Zeneiskolában biztosan találsz ehhez partnereket.

2012. nov. 8. 02:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Kezd a fürdőszobában.
2012. nov. 8. 07:06
 6/9 A kérdező kommentje:
4 éves korom óta tudok gitározni magamtól tanultam meg amúgy a pop/r&b stílust bírom és tudom hogy nem lesz könnyű de érzem hogy egyszer valahogy híres leszek és igen gondolom magyarországról szerintem sosem lesz világsztár mert egyrészt a magyarok nem nagyon tudnak zenét csinálni másrészt semelyiknek nincs egyénisége lehet fikázni de én nagyon bírom justin biebert ő is innen lett híres és igenis van hangja és tehetsége amúgy köszi a normális kommenteket :)
2012. nov. 8. 18:34
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem még nem érted egészen. ha lenne valakinek egyénisége és jó zenét csinálna az sem lenne elég. szerinted justin bieber ott tartana ahol most, ha magyar lenne az anyanyelve és ide születik? aligha. az x faktorban énekelt volna és haknizna a vidéki diszkókban :) legjobb esetben :) nem csak magyaroszágról nincsenek világsztárok, hanem eleve nagyon kevés van, aki nem angol anyanyelvű. aki nem abban a közegben mozog. de amúgy itthon is iszonyat fontos, a ismeretségi kör építése, ápolása. ha egyszer lesz egy fellépésed ezen múlik elmennek e elegen. és egy klubban úgy léphetsz föl ha van közönséged.

egy pop sztárban sacc egy divat hullám. kitalál valami mozdulatot, vagy dallamot és azt olyan megnyerően és karizmatikusan kell csinálni, hogy mások menni akarjanak vele. és ehhez az kell, hogy sokan lássák és reménykedni, hogy akkor sokakat elkap. de ekkor kell valami produkció. hiába irányul a reflektor és minden tekintet antal timire idén. ha nincs meg ez benne, ha csak elénekel nagyon jól egy dalt amit már mások is ezerszer elénekeltek nagyon jól. ebből nem lesz új divat hullám. ez nem egy új stílus.

a gitár is szuper! próbálj dalokat írni vele. pl az is jó gyakorlat, ha felveszel valami alapot amit gitározol valami pár akkordot körbe körbe körbe körbe és arra próbálsz valami szöveget rá éneklni nagyon szórakoztató :D

valami billentyűs tudás azért hasznos, mert a különböző zenei szoftvereket nem tudod gitárral kezelni. egy kis billentyűs midi controller szerűségre szépen ki tudsz tenni virutális hangszereket és összetudsz rakni vele sokfajta dolgot. olyan programokkal mint az ableton live.

2012. nov. 8. 22:03
 8/9 A kérdező kommentje:
de értem mit mondassz :DD és köszi :D
2012. nov. 9. 01:51
 9/9 A kérdező kommentje:
de elindulni a legnehezebb utána meg meg kell szerettetni magad a közönséggel az már valamivel könnyebb szerintem :D
2012. nov. 9. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!