Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan legyek független?

Hogyan legyek független?

Figyelt kérdés
A függetlenség alatt azt értem, hogy soha, de soha többé ne gondoljak arra, mit gondolnak mások rólam. Egész álló nap az jár a fejemben, kinek mi a véleménye rólam. Ha kimegyek az utcára, szinte pánikba esem attól, miféle idiótának vélnek mások. És tán éppen ezért vélnek annak. És ez szorongásom gyökere is. Szóval normális válaszokat szeretnék. Köszönöm.
2012. nov. 3. 00:00
 1/3 tetris ***** válasza:

Azért foglalkozol folyton azzal, hogy mások mit gondolnak felőled, mert nem vagy biztos önmagadban. Az önértékelésed gyorsan meginog, ha valaki csúnyán néz rád. Hogy legyél független? Próbálj meg lelkileg kicsit megerősödni. Abba pedig bele kell nyugodnod, és el kell fogadnod, hogy olyan ember nincs, aki mindenkinek szimpatikus lenne. Neked se kell mindenkinek megfelelned. Legyél bátran olyan, amilyen vagy.

(Az a véleményem rólad, hogy értelmes, érzékeny lelkű ember lehetsz, aki értékes tagja a társadalomnak.)

2012. nov. 3. 00:13
 2/3 anonim ***** válasza:

"hogy soha, de soha többé ne gondoljak arra," - így nem fog menni, mert ha nagyon erőlteted, csak azért is jönnek ezek a gondolatok, vagy csak ideig-óráig tudod elnyomni őket. Hasomló gondom volt nekem is, túl komolyan vettem, amit mondtak rám, rólam.

Azt kellene tudatosítani magadban: ez csupán egy vélemény. Ez nem az igazság. Ez valakiknek a rólam alkotott véleménye. És az bizony lehet torz, hamis, gonosz, de lehet segítő is, jó is - de mindenképp CSAK EGY Vélemény. Nem "én vagyok".

És ez átvezet a fontos, életre-szóló kérdéshez: Ki vagyok én? Nem vagyok azonos a véleményekkel, nem vagyok azonos a papírjaimmal, stb, nem vagyok azonos semmivel én csak kizárólag : az "én"- nel vagyok azonos. Ki vagyok én? Ez a buddhistáknál egy ismert gyakorlat: a mester mondja a tanítványnak: tegye fel magában a kérdést: Ki vagyok én?

Nem lehet megválaszolni.. csak úgy.. a kérdés maga lényegi- és az egész életemben a válasz.

2012. nov. 3. 00:15
 3/3 anonim ***** válasza:
talán úgy hogy lesz@rod őket. Nem ismered, a nevét se tudod, akkor meg miért érdekel a véleménye??
2012. nov. 3. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!