A vámpírok meghalnak az ezüsttől?
Vámpírok=cigányok?
Csak az arany jó nekik, az ezüsttől irtóznak. :D
Komolyra fordítva, én úgy tudom, a fantasy szerint minden élőhalott ellen jó az ezüst karó/nyíl/golyó/tányér
Első válaszoló vagyok.
Most komolyan eltűnődtem ezen a kérdésen és az ehhez hasonló kérdéseken is.
Ez bizonyítja azt a feltevést, hogy egyes emberek fejébe óriási zűrzavar van. Nem tudnak a valóság és kitaláció között különbséget tenni és ezért is születnek ilyen kérdések is.
Emlékszem annak idején ha korhatáros filmről volt szó / és akkoriban komolyan vették a mozikban a korhatárt/ nem volt látható a film. Manapság pedig boldog-boldogtalan hozzájut a film megnézéséhez és ezért keletkezik ilyen mértékű zűrzavar a fejekbe hogy ilyen ilyen kérdés megszülessen.
Félreértés ne essék! Én imádom a horror filmeket. De egyszer sem jutott eszembe, hogy ez maga lenne a valóság. Viszont nem véletlen, hogy a fiamnak kisebb korában is cenzúráztam azokat a tv filmeket(mese filmeket) amik állítólag gyerekeknek készültek.
Kedves utolsó. Az, hogy valami fiktív, még nem jelenti, hogy nincsen pontosan meghatározva.
Alapvetően a vámpírmítoszban nincs benne az ezüst, ezt a farkasemberénél jelent meg, de mostanra valamiért elterjedt lett a vámpíroknál is. Annyiban igazat adok az elsőnek, hogy egy történet írójának lényegében szabad döntése van abban, hogy mi hogyan legyen, ha ő ezüstre érzékeny vámpírt akar, akkor az lesz, ha napfényben diszkógömbként fénylő vámpírt, akkor az. Ez félig-meddig rendben is van. Ugyanakkor személy szerint elég meghatározott és régi mítosszal rendelkeznek a vámpírok ahhoz, hogy ezt tiszteletben tartsák a mai filmkészítők, vagy ha nem, akkor legalább ne hangoztassák, hogy az általuk kitalált lény vámpír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!