Mit jelent pontosan az, hogy derült égbolt?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert valaki az éjszakára is azt mondja....2012. okt. 20. 22:26
1/4 anonim válasza:
Így semmit. Váratlan bajra szokták mondani, hogy úgy jött, mint derült égből a villámcsapás. Azaz minden előjel nélkül történik valami.
2/4 anonim válasza:
Nincs felhő, tiszta az ég, éjjel látni a holdat és a csillagokat.
Időjárás-jelentésben is használják.
Pl. télen amikor nagyon hideg van és éjjel nincs felhő az égen, akkor a föld még jobban lehűl, mivel a felhő nem tartja ott a melegebb levegőt. Mint a takaró.
Ilyenkor biztosan szokták használni a meteorológusok.
De persze nyáron is, csillaghulláskor fontos, hogy derült éjszaka legyen, a felhők ne takarják a csillagokat.
3/4 A kérdező kommentje:
szal felhőtlen az égbolt,mert az az éjszakára is rá lehet fogni?
2012. okt. 20. 22:38
4/4 anonim válasza:
Bocs, első vagyok, s nem jogos a felpontozás, mert így este, már kissé tompán alaposan félreolvastam. A derült égre a válasz az, hogy felhőtlen, mint közben írták. Én egy befejezetlen mondatot, Derült égbőlt olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!