Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mik az előnyei, hátrányai az...

Mik az előnyei, hátrányai az iPhone3-nak vagy gs-nek?

Figyelt kérdés
Azt tudom h a bluethooth-on csak iphone-ra lehet küldeni de pl lehet-e más telefonkról az iphone-ra bluetoothon átküldeni valamit? Több infó is érdekel... a hozzászólásba kérlek írd oda, hogy honnan ismered(pl.barátomnak van,nekem van,olvastam stb.)
2012. okt. 19. 17:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Előnye hogy használtan olcsón hozzájuthatsz , sok játék és alkalmazás van még rá , bluethooth kapcsolata csak a bluethoothos tartozékokhoz jó , és valakivel társba játszani , nekem Iphone 3g-m van , az installous segítségével bármilyen 4.2.1-es alkalmazást le lehet tölteni , de az új alkalmazásokat csak 3gs re lehet sajnos . Az internet elég lassan , akadozva megy , a Skype is nagyon roszul megy . És mivel már nincs támogatás alatt , szerintem 3g t ne vegyél . A 3gs se lesz már sokáig újítva , nem tudom most megszűnt-é a 3GS re a támogatás , de a 3gs se sokkal gyorsab internet szempontjából . Szóval nem nagyon előnyös szerintem már :/
2012. okt. 19. 18:13
 2/3 2xSü ***** válasza:

Hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, azt csak úgy lehet ugye megválaszolni, hogy mihez képest. Persze lehet csak úgy általában a többi telefonhoz képest nézni.

Előny: Általában az iPhone-ok jó minőségű anyagokból készülnek. Persze ez elmondható más gyártókról vagy más konkrét telefonokról is, de az átlagnál jobb minőségű egy iPhone. Előnyt jelenthet az ami egyben hátrányt is, ez pedig a rendszer zártsága. Az Apple rendszerei elég felhasználóbarátak, ha teljesen átlagos dolgokra használod. Viszont … majd leírom a hátrányoknál. Az alkalmazások is jó minőségűek általában, összhangban a hardver erejével, tehát szép, jól működő, nem akadozó alkalmazásokkal találkozol (néhány kivételtől eltekintve).

Hátrány: Az ára. Egy használt iPhone 3 (16G) még most is 50-60E Ft (használtan). Ennyi pénzért jóval nagyobb tudású, teljesen új készülékek is vásárolhatók, garanciával. Pl. nekem van egy Motorola Defy+ készülékem. Ez most kerül bontatlan csomagban, garanciával kicsivel kevesebbe. Használtan meg kb. a felébe. Aztán meg lehet nézni a különbségeket: [link] (És a legfőbb. A Defy+ por, karc és vízálló. És tényleg elég jól bírja a strapát, mondom ezt egy év tapasztalattal.)

Tehát az ára önmagában magasabb, de ehhez képest nem feltétlenül képvisel nagyobb értéket.

Az iPhone-nak vannak kimagasló paraméterei is általában újan a többi telefonhoz képest, de vannak nagyon nagy hiányosságai is. Értékét tekintve egy iPhone azért nem képvisel csúcskategóriát összességében.

Hátrány továbbá a zárt rendszer. Ha valami kicsit is nem szokványos dolgot akarsz csinálni az iPhone-al, akkor kb. reménytelen a dolog. Persze a dolog annyiból nem hátrány, hogy mivel tényleg jól épül fel a rendszer, ritkábban akarsz változtatni a szokványos dolgokon.

Pl. az androidos mobilok kis belső tárolókapacitással rendelkeznek, ha rendelkeznek. Viszont SD kártyával bővíthetőek. Ha kicsivé vált a tárhely? Veszel egy nagyobb kártyát. Persze ez látszólag hozzáad az árához, de van egy óriási különbség. Ha egy iPhone 3-ról iPhone 4-re akarsz váltani, nem tudod vinni magaddal a memóriát, azt újra meg kell vásárolni. Míg Android készülékeknél nem, egyszerűen átteszed az SD kártyát az új készülékbe. Szóval itt is van hátránya a zárt rendszernek.

A kiegészítők is jóval drágábbak általában. És itt sincs (olcsó) alternatíva, pedig igény lenne rá.

* * * * *

Ha neked van, akkor használd egészséggel. Ebben az esetben az ár már úgysem érint nagyon. Viszont én úgy vagyok vele, hogy nem vennék iPhone-t. De ha valaki megdobna vele, valószínű meg tudnám szokni, és hasonlóan megelégedett lennék vele, mint bármilyen más telefonnal. Mert összességében az iPhone azért tényleg jó telefon.

2012. okt. 19. 18:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek, és nem nekem még nincs de szeretnék egy új telót ami: androidos,nem kocka tehát lekerekített szélű(nem úgy mint pl az LG-k általában) és maximum 50ezerig szeretnék elmenni... tudtok valamit ajánlani?
2012. okt. 19. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!