Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
van-e értelme az életnek?
2009. aug. 7. 04:50
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Mindenki meg kell talalja, hogy neki mi az.

Nekem az, hogy a gyerekemet felneveljem, es hgy a parommal minnel tobbet legyek. ;)

2009. aug. 7. 05:28
 2/10 anonim ***** válasza:
nekem is a gyermekem,és a párom,amíg nem volt meg a kisfiam,nem is nagyon tudtam mi az,most ő a legfontossabb a világon
2009. aug. 7. 06:11
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
42... Galaxis Útikalauz Stopposoknak :D! Ha ennyi időd van ezen gondolkozni ajánlom nézd meg!
2009. aug. 7. 07:23
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Másokért érdemes élni. Ha csak önmagadért élsz előbb utóbb becsődölsz :). Sokan a gyerekükért, sokan valami olyan célért ami sokakon segít, mindenki megtalálhatja az útját. Manapság szerintem a párkapcsolatok is azért mennek tönkre mert mindenki abból indul ki hogy "NEKEM nem jó így, ÉN többre vágyom". Ha nem helyezed magad elé a párod akkor már rég veszett fejsze nyele. Ugyanígy ha nem helyezed magad elé a gyereked. Stb...

Szerintem.

2009. aug. 7. 09:31
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
"Arra születtél hogy boldog légy!" mondta a világ legidősebb embere, és én is ugyanígy gondolom, ha csak szenvedésből állna az élet nem érné meg, de van szeretet, szerelem, család, szórakozás, ez nem elég?
2009. aug. 7. 11:48
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

Érdekes kérdés...

Én azt hiszem az, hogy megismerd önmagad, megtudd hogy mire vagy képes, miben vagy jó, hogy használj ki minden lehetőséget, próbálj ki mindent ami boldoggá tesz, hiszen ha most nem teszed meg lehet, hogy később már nem lesz rá alkalmad, hisz nem lehet tudni, hogy mi lesz halálunk után. Meg az is, hogy szeress és szeretve légy, mert ha a szeretet kölcsönös, akkor van akiért élj, és van értelme tovább folyatni az életet még ha minden pocsékul megy.

Nem hinném, hogy nagy küldetésünk lenne itt a földön, én abban hiszek, hogy az apró dolgokban van az öröm és abban, hogy megvalósítsuk az álmainkat.

Ez persze itt általánosítva van, mindenkinek magától kell rájönnie, hogy mi/ki élete értelme.

L17

2009. aug. 10. 00:03
 7/10 anonim ***** válasza:

09 31 .Szerintem is. Sajna nem tudok idézni, de egy hasonló mondatot fogalmazott meg Kurt Vonnegut egyik (nagyszerű) könyvében...

Mi másért élnénk, mint hogy megpróbáljuk kicsit elviselhetőbbé tenni az életet mások számára?

2009. aug. 10. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
mi más lenne, mint hogy élvezzük? :)
2009. aug. 10. 02:02
 9/10 anonim ***** válasza:

mivel a kérdés filozófiai, itt egy link:

[link]

2009. aug. 10. 02:05
 10/10 gyumike ***** válasza:
Az élet értelmet akkor fogjuk megérteni, ha meghalunk... Vagy ha csak belegondolunk.. Hiszen megszülettünk kaptunk egy esélyt az életre... hosszú vagy rövid többnyire rajtunk múlik, de mégis az, hogy minden reggel felkelünk, egy csodalatos dolog, mindennap nagyszerű, ha úgy akarjuk... és én szerintem "Az élet értelme" az hogy megtaláljuk a boldogságot!
2009. aug. 12. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!