Ebayen fogok vásárolni, amit a magyar posta kézbesít. A vásárolt árut az albérletem címére kérem, a lakcím kártyámon a régi címem van, át tudom venni majd a postán az árun vagy nem kell hogy azonos legyen a 2 cím?
Tájékoztatásul: a tényleges lakcímedet (ahol laksz, lehet bérelt lakás is természetesen) bejelentened kötelező; he ezt elmulasztod, szabálysértést követsz el, és 30.000 Ft bírságot kaphatsz.
Mivel a lakcímbejelentés kötelesség, ezért azt megakadályozni sem áll jogában senkinek.
Nincs ilyen kamu duma, hogy "az én tulajdonomba nem jelentkezhetsz be". Vegye tudomásul a tulajdonos, hogy a lakcímnyilvántartás NEM az ő tulajdona, azzal ő nem rendelhezhet. Senki egy ujjal nem nyúl az ő tulajdonához attól, hogy a bérlője bejelenti a lakcímét.
Az okmányiroda nem is kérhetné a tulajdonos aláírását, hanem el kell fogadniuk a bérlő aláírását is. A tulajdonosnak tehát sem joga, sem lehetősége nincs a lakcímbejelentés megakadályozására. Itt van, hogy miért, és mit kell tenni: (6-os válasz) http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Utolsó okfejtése jó csak hülyeség.
"Az okmányiroda nem is kérhetné a tulajdonos aláírását, hanem el kell fogadniuk a bérlő aláírását is. A tulajdonosnak tehát sem joga, sem lehetősége nincs a lakcímbejelentés megakadályozására"
Ezek szerint én meg hozzád bejelentkezhetek, csak be kell vinnem egy bejelentőt a te neveddel és kész??
Az érdekes volna...
Az lehet hogy nincs joga megakadályozni, de akkor meg kereshet más albérletet. Így nem is fog találni. Persze az albérlet sem kötelező...
A lakcímbejelentés egy kötelező jellegű adatszolgáltatás. Aki valótlan adatokat ad meg, például lakcíme gyanánt egy olyan címet ad meg, ahol ő ténylegesen nem lakik, az közokirathamisítás bűncselekményét követi el, amiért feljelenthető és szabadságvesztést is kaphat érte.
Továbbá: "A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, és nem szüntet meg." [link]
Tehát, ha bejelentesz egy lakcímet, ahol te nem laksz, akkor ugyan bűnözővé tetted magad, de továbbra sem lesz semmi jogod a lakásra.
Na azt hittem végre kapok egy konkrét választ a kérdésre.. erre megint csak eltért mindenki a témától. -.-"
Kell lakcím kártya az átvételkor vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!