Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogy működnek ezek az új...

Hogy működnek ezek az új pénztáros nélküli pénztárak a Tescoban?

Figyelt kérdés
2012. szept. 30. 22:26
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Nagy eséllyel nem venné észre senki, ha pár dolgot nem húzol le. Volt olyan, hogy máshol vásárolt árut bevittem (nálam volt a nyugtája), és senki nem szólt rám, hogy miért nem húzom le.
2014. nov. 10. 02:31
 22/22 anonim ***** válasza:
94%

"Én egyáltalán nem örülök ezeknek a pénztáraknak, mert nálunk kisvárosban nagyon nagy a munkanélküliség, és most ezeknek a pénztáraknak köszönhetően rúgtak ki 30 pénztárost."

Ez biztosan nem igaz. 30 pénztáros eleve csak nagyobb forgalmú Tesco-áruházakban van állományban. Ha annyit tényleg kirúgnának (már ha van miből), 0-hoz közeli számú pénztárosuk lenne. Az önkiszolgáló kasszák miatt nem nélkülözhetik a teljes pénztáros-állományt, és olyan forgalom-visszaesést sem tudok elképzelni, ami miatt bárhol ekkora leépítés lett volna.

A önkiszolgáló kassza max. 1, esetleg 2 pénztárban ülő nélkülözését teszi lehetővé, de ebben sem vagyok biztos, ugyanis hiába mondja mindenki, hogy itt most 4 kasszára van 1 ember, az a 4 kassza fele olyan gyorsan nem pörög, mint mondjuk 4 normál kassza. Ez a gyors, kevés tételű vásárlásokhoz lett kitalálva, arra kitűnő, a nagykocsis vásárlók meg állnak sorban továbbra is a normál kasszáknál. Ez az 1-2 ember sem lett sehol sem kirúgva, csak az ún. multiskill dolgozók (ők azok, akik nem pénztárosok, hanem pl. árufeltöltők, de ha kell, beülnek) most nem ülnek szinte egész nap a kasszában, hanem végzik az egyébként normál munkájukat, sokkal kevésbé leterheltek, és a vásárló is jobban ki van szolgálva.

Én dolgoztam Tescokban, és soha senkit nem hallottam panaszkodni az önkiszolgáló kasszákra, miszerint elveszik a munkájukat. Ez egy demagóg szöveg, amit kizárólag azok mondanak, akik nem is látnak egy cseppet sem a dolgok működésébe.

2014. nov. 10. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!