Valóban kérhet bérleti díjat? Többi lent!
Figyelt kérdés
van egy ember, akinek negyed része van egy házba. igaz e az, hogy kérhet bérleti díjat míg a tulajdonos/haszonélvező él?2012. szept. 26. 19:59
1/7 anonim válasza:
tulajdonos/haszonélvező
Ez a kettő nagyon nem mindegy!
Ha haszonélvezet van a TELJES házon, akkor nem kérhet bérleti díjat.
Ha a 3/4-des tulajdonos lakja az EGÉSZET ő az 1/4-ed része után kérhet bérleti díjat.
2/7 anonim válasza:
De! Az 1/4-ed állagmegóvását neki kell fizetnie!
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor magyarul bármelyik pillanatban jöhet a részéér? És ha a házon teljes haszonélvezet van?
2012. szept. 26. 20:38
4/7 anonim válasza:
Ott a válasz!
"Ha haszonélvezet van a TELJES házon, akkor nem kérhet bérleti díjat."
Hadd ne kelljen minden variációra választ adnom.
Mondd meg mi a helyzet, de azt hiszem már leírtam ezeket.
5/7 A kérdező kommentje:
és ez 100% így van? bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak nagyon biztos akarok lenni a dolgomban!
2012. szept. 27. 02:43
6/7 anonim válasza:
Kinek van haszonélvezete, teljes -e a haszonélvezet, kinek a (milyen résztulajdonú) házán, és ki akar bérleti díjat szedn/kérni, kitől??
Ez nekem még most se világos, de feladtam....
7/7 A kérdező kommentje:
mamámnak van haszonélvezete. unokatesóm akarja ezt a többlethasználati díjat vagy mit. unokatesómnak negyed része van a házból, mivel mamámnak a fiának a lánya. mamámnak fél rész van a házból, másik negyede anyámé. asszem mamámnak teljes haszonélvezeti joga van. már én is belekeverdtem :D
2012. szept. 28. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!