Csak én gondolom, hogy a homoszexualitás betegség?
"Lényege egy agyban lejátszódó hormonális folyamat."
És ez mivel indokolja, hogy betegség?
A kérdező legalább valami evolúciós kontextusba helyezte a dolgot. (Kár hogy az ő szempontjai alapján a papi nőtlenség is betegség.)
Azt mondod: nem egy emberi döntést nevezek betegnek, hanem aki nem saját akaratából lett homoszexuális.
Ennek így mi értelme van? Akkor a homoszexualitás tehát betegség, de vannak a nem betegek, akik viszont azok akarnak lenni?
A transszexualitás vagy interszexualitás teszerinted szintén betegség? Szerintem nem.
A kromoszómáknak olyasfajta összeállása, ami a megszokottól "normálistól" eltér. Van, aki fizikai elváltozásokkal születik, van, aki pszichésekkel. Ez még nem betegség, szerintem, és bár ideírtam, mit gondolok, ez legyen a legnagyobb problémám, amit valaha meg kell hogy oldjak! De tényleg: mennyire fontos ez? Gyógyszert akart fejleszteni a gyógyítására?
Azt, hogy valaki miért akar így dönteni saját, szabad akaratából, azt most hagyjuk.
De én úgy gondolom, bármilyen testi vagy elmebeli fogyatékosság, hiányosság, elváltozás, akár a gének, akár a hormonok, akár sejtek félreműködése okozza, ha ez gátolja az ön- és fajfenntartást, akkor az betegség. Ez alól nem kivétel a homoszexualitás sem, hiszen aki ilyen nemi irányultságú, az normál körülmények között képtelen a szaporodásra, ami alapvetően egy elemi ösztön.
Amúgy csak olyan szinten fontos, hogy kíváncsi voltam olyanok véleményére, akik szerint nem betegség, hogy ezt mivel tudják megindokolni. Én kifejtettem az álláspontomat, hogy én miért tartom annak. De végülis úgy néz ki, csalódnom kellett, mert egy "szerintem nem betegség" nem számít érvelésnek...
"...ha ez gátolja az ön- és fajfenntartást, akkor az betegség. Ez alól nem kivétel a homoszexualitás sem, hiszen aki ilyen nemi irányultságú, az normál körülmények között képtelen a szaporodásra, ami alapvetően egy elemi ösztön. "
Lehet, hogy igazad van. De akkor kutatni kéne, hogy egyes heteroszexuálisokban mi végre hiányzik a szaporodási ösztön, mert ismerek egyéneket, akik nem élnek nemi életet, nem éreznek vágyat a családalapításra – de legalábbis valamilyen oknál fogva elnyomják magukban. Lehetne filózni, hogy ezek az emberek, hogy állnak mentálisan, hormonálisan stb. – vagyis milyen betegségük van. Ellenben ott van a sok homoszexuális pár, akik gyereket vállalnak, mert erre vágynak, vagyis fellép bennük az emlegetett elemi ösztön. Ha nem is a szaporodásra, de a fajfenntartásra. Akkor most ugye megint belebotlunk azokba, akik „szabad akaratukból” homoszexuálisok. Na most, miért is? Ha ez egy elváltozás, rendhagyó állapot stb., vagyis betegség, akkor hogy jönnek a nem így született egyének ahhoz, hogy homoszexuálisok legyenek?Tényleg elhiszed, hogy valaki képes lefeküdni egy azonos neművel csak azért, mert ezt valaki divatosnak tartja, vagy vagánynak vagy bármi? Nem lehet, hogy az már eleve ilyen beprogramozással született?
Vannak emberek, akik az életük felét homoszexuális beállítottságban töltik, aztán gondolnak egyet, családot alapítanak (ellenkező nemmel)és élnek tovább, heteroszexuális kapcsolatban. Van, akiknél ez fordítva van.
Egy bizonyos teória szerint ha a két szexualitást egy skála két végére helyezzük, tehát egyik vége a homoszexualitás, a másik a heteroszexualitás, nagyon kevés ember tartózkodik a skála két végében. A legtöbb ember a skála közepére esik, valaki pont középre, van aki inkább balra, van aki jobbra tér el. Érted mit akarok ezzel mondani? Minden ember eleve biszexuális és a gyerekkori hatások, környezet, különböző körülmények formálják a szexualitását a későbbiekben. Az ember kíváncsi és valljuk be, az élete java részében a szexszel foglalkozik (legalábbis gondolatban). Hogy kit mennyire érdekel az azonos nem, az mindenkinél különbözik, van aki bevallja, van aki nem, valaki kipróbálja, más nem, mindenki maga dönti el, milyen messze akar vagy hajlandó elmenni.
De ez mind csak teória és vitatkozhatunk látástól vakulásig.
Nem hinném, hogy betegség lenne. A természet nem olyan primitív, ahogy azt te gondolod. Nem kötelező mindenkinek szaporodnia. Egy bizonyos százalék úgyis megvan, hogy fenntartsa az emberi fajt. A többieknek nem ez van megírva.
Úgy gondolom nem véletlenül léteznek melegek. Valamiért a természetnek szüksége van rá.
Még sajnos nem tartunk azon a fejlettségi szinten, hogy ki tudjuk aknázni az előnyeit, na meg a kereszténység eléggé beletapicskolt az egészbe.
A melegség nem csak arról szól, hogy ki-kivel szexel. A melegek szerintem minden porcikájukban különböznek a heteroszexuális emberektől. Rengeteg olyan pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, amivel heteroszexuálisak nem.
Az élet bizonyos dolgokat elvesz, más dolgokat pluszba ad.
Rengeteg heteroszexuális ember van, akiknek elég sivár lenne az élete meleg ismerősök nélkül.
Szerintem jó dolog az, hogy az emberek 10%-a meleg. Nem azért, mert azonos nemű emberekkel szexelnek, hanem mert melegek. Nem látok be a hálószobájukba, mégis érzem a tulajdonságait, ami nem a szexről szól, mégis a melegség része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!