Miért kell folyton tornadresszel kapcsolatos kérdést feltenni?
Most nem arra gondolok akik keresnek ilyet hogy hol lehet venni, hanem azokra akik szinte 3 naponta kiírják hogy kinél kötelező, nekünk kötelező aztán meg soknak sír a szája, valaki meg jól kiosztja őket hogy miért jó a dressz.
Nemtudom hogy ez a kérdezőknek miért jó de akkor viseljék el azt is aki kiosztja őket mert ez az oldal arra van hogy a kérdésre válaszoljanak és hogy ez meg ez miért jó meg elmagyarázzák egy adott kérdéshez tartozó válasz lényegét.
Én nekem személy szerint már elegem van abból hogy a mai tinik itt sírnak hogy jaj nekünk kötelező utálom, kényelmetlen, feszül, megbámulnak benne és még sorolhatnám.
Nem véletlenül találták ki a tornadresszt aki tornázik, táncol azoknak kötelező pontosan azért mert jobb mozgást biztosít. Nem értem miért kell sírni a mai lányok 80% a kint mutogatja magát az utcán a fenékig érő szoknyájukba meg a kis semmi ruhájukba. Ha pedig strandon vannak bikinibe az még többet mutat azért meg nem sírnak pedig ott sincsenek mindig a vízben, tesi órán amikor csak ismerősökkel vannak körül véve akkor meg szégyenlik magukat, hát elég érdekes.
Pedig sok előnye megvan ezeknek a ruhadaraboknak, csak nem értik meg a lényegét.
Sokan meg jönnek azzal hogy jaj túlsúlyos meg kilátszanak belőle a hurkái meg ha van rajta kis felesleg az is meglátszódik, ez épp annak a jele hogy kell tegyen a testéért az illető, és azért van ez hogy mások főleg a tanár meg az illető is vegye magán észre ha ki szeretne valahogy nézni akkor tegyen is érte. Másrészt egybe részes ruha védi a derekat a felfázás alól. Nekem van egy 14 éves lányom ő is utálja a tornadresszt náluk is kötelező az általánosba 8. osztályban is de én mondtam neki: "nem érdekel viseld csak majd rájössz hogy jó dolog az a ruha és egyszer hálás leszel neki" 12 éves korába gyakran volt olyan gondja hogy nem volt nála dressz és kapta érte az egye4seket amikor elmentem beszélni a tanárral akkor elmondott nekem mindent. Én akkor büntetésből egy késő tavaszi napon amikor már jó idő volt akkor bezártam a ruhás szekrényét amikor fürdött és megmondtam neki hogy 1 teljes napig dresszben legyen volt is hiszti belőle, de én csak nevelés szempontjából mondtam ezt neki, végül mondtam neki ha akar menni valahová menjen csak abba, és elmagyaráztam neki hogy mit szólna ha minden nap ebben kellene lennie. Nem örült neki de tudta hogy az élet nem kívánságműsor ha jó dolgot akar magának tegyen is érte. Én is mondtam neki nekem sem tetszik hogy minden nap a munkahelyemen köpenyben kell lennem de meg kell értse hogy ezzel csak azt akarom hogy felkészüljön arra hogy nem mindig hordhat azt amit akar, nem lehet mindig olyan ruha rajta amit akar. Másrészt amikor nyár volt lementünk strandra és ő már bikinit hordott 12 évesen kérdeztem tőle "akkor tesin miért nem tudod hordani a tornadresszt ha itt a strandod idegenek előtt bikiniben vagy?" Választ persze nem tudott rá adni csak makogott össze vissza. Nem tudom hogy miért kell nyafogni ha egyes iskolákba ezt kérnek, mert a legtöbb suliba már az is mindegy mivan rajtad csak tesizzél. Nálunk a suliba kötelező volt gimi 12. osztályában is sőt amikor sport napok voltak nálunk akkor is dresszben kellett lennünk sőt futásnál a fél városon abba mentünk át és senki nem hisztizett mert mindenkin az volt kivétel nélkül. Most hogy alig hordanak egyesek dresszt testnevelésen csodálkoznak ha felfázik a derekuk vagy egyes mozdulatoknál felcsúszik a póló stb... A dressz azért van hogy ez ne legyen a bugyis része meg azért hogy minél jobban tudjanak a lányok mozogni benne. Én személy szerint a fiúknak is előírnám a dresszt bár nekik a rövidnadrágos fajtát mert nekik nem kell spárgázniuk meg olyan mozdulatokat csinálniuk mint a lányoknak, mert ha belegondolunk nekik teljesen más az izom felépítésük.
A kérdésem lényege az hogy nem értem miért kell ezen hisztizni. Nem véletlenül kell a tornadressz meg akár utáljátok akár nem ha észrevennétek akkor ez nevelési célból is van mert az élet nem kívánságműsor és erre az embert főleg kamasz korban kell ránevelni.
36/N
Én egyetértek veled!Én világ életemben viseltem tornadresszt,gyerekként felnőttként,most is van rövid,hosszú ujjú,ujjatlan többféle színben.Kényelmes jól alkalmazható sok mindenre,sportolás,úszás,télen jól melegít ruha alatt,nyáron meg magában is kiváló én szeretem...
Régen a hagyományos iskolai volt jobb híján,de mivel a neten sok mindent lehet vásárolni már be lehet szerezni férfi változatban is.Én is férfi vagyok és nincs gondom a viselésével.Azzal viszont igen,hogy egyes emberek akik itt azt mondják"nekem ne mondja meg senki mit viseljek"-pont azok mondják azt hogy,"biztos buhera vagy!"-ha látják rajtam.Ha egy kicsit tájékozódna akkor tudná,hogy férfi találta fel...férfiaknak...és hogy hogy került a nők ruhatárába az más kérdés,akár a szoknya,harisnya...
Az igazgató nem tehet semmit ez igaz mert van egy egységes oktatási törvény amiben leírják azt is mi a tornaruha,tehát ha úgy ér baleset tesin,hogy nem megfelelő ruházatban voltál akkor,úgy jár a gyereked mint mikor a munkahelyeden nem használod a munkavédelmi eszközöket és baleset ér-szóval se táppénz se semmi,na majd akkor mondd meg a tanárnak mit tehet meg mit nem!A fiúk sem vesztenének semmit ha dresszt kellene viselniük.A suliban meg egy hülye 100at csinál,egy csajnak ciki a dressz akkor mindenkinek...Így van ez a mai divatú fürdőnadrágokkal,mindenki viseli mert máson is az van,de hogy kényelmes e az kit érdekel?Ne mondja senki hogy jó benne úszni..(short).Azért azt viselik mert ciki a pasiknak hogy ha kijön a medencéből,rátapad a (fecske) csomagra és látja más is mekkora a bréje... :)pedig szerintem ezzel senki nem foglalkozik.
Ha tornadresszben fürdőzöm vagy úszódresszben velem sem foglalkozik senki,hogy ki mit gondol az meg nem érdekel annyira,mert abban fürdök amiben szeretek s mivel mindkettő fürdőruhának minősül még szabályzatba sem ütközik!
Szerintem a lányod ne az iskolatársai hülyeségét kövesse hanem a maga érdekeit tartsa szem előtt,de szerintem a dresszre engednek pólót venni és akkor neki is elviselhetőbb lesz a viselése,bár akkor meg a dressz nem szellőzik úgy ahogy kell.
Kedves kérdező! Ezt nagyon jól megmondtad, le a kalappal!
Sok szülő nyugodtan példát vehetne rólad nevelés terén, mert te jól csinálod. Én is utáltam a dresszt hordani, de tudtam hogy ami elő van írva azt be kell tartani ez van kész.
Persze nekem ebből nem voltak problémáim, de voltak osztálytársnőim akik nem vették fel, pedig vehettünk rá pólót meg nadrágot. Aztán a tanár megbízott bennünk, de amikor olyan gyakorlatok voltak amikor kiderült hogy a fél osztály nem viseli, akkor mondta a tanár hogy akiknek van dressz a ruhájuk alatt vegyék le a ruhát és csak dresszben lehetnek. Akiken nincs dressz ők, mehetnek nyugodtan átöltözni és órai munka elégtelen. Közölte hogy onnantól kezdve minden egyes órára csak tornadresszbe mehetünk be, nincs se póló, se nadrág. Akinek nincs dressz, be se menjen órára. Mivel akkor is páran inkább kapták emiatt az igazolatlant amiből voltak is gondok, de maguknak köszönhetik. Miattuk az egész iskola megszívta és csak dresszbe tesizhetett minden lány, el is mondták a miértjét, mert visszaéltek a tanár bizalmával, amikor ő csak jót akart nekünk a dresszel, meg azzal hogy engedte hogy ráöltözzünk.
De egyébként én nem értem hogy sokan miért utálják ennyire. Valóban a bikini kevesebbet takar, én például azt utálom a legjobban, pedig semmi baj nincs az alakommal.
Aztán én hordtam a dresszt rendesen, nem zavart az hogy bugyi alja van, sokkal könnyebben tudtam mozogni, meg az sem érdekelt hogy megbámulnak, főleg hogy mindenki abban volt.
Ha itthon tornázok, ugyanúgy viselem. Ha elmegyek futni akkor csak egy kis sortot veszek fel rá, hogy azért az utcán mégse bámuljanak már meg.
De volt rá példa még 14-15 évesen is hogy amikor nyáron meleg volt, de a fürdőruhám mosásban volt, akkor csak simán felhúztam a tornadresszt és abban elvoltam itthon. A sarki boltba is átmentem benne, ismertek a környéken, fürdőruhába is nem egyszer átmentem már amikor kellett valami a tornadressz is ilyen volt annyi különbséggel hogy volt ujja.
Amúgy én sem értem hogy sokan ezen miért izélnek, meg hogy régen miért hisztiztek, meg most is hogy néhány nagyon kevés suliba kötelező még. Régen kibírták még a 18-20 éves gimnazisták is, akkor most is kifogják. Főleg hogy manapság a lányok extrém rövid szoknyákat, ruhákat hordanak, meg olyan sortokat vesznek fel utcára amiből kilátszik a fél seggük. Ez is egy vicc szerintem. Én nőként újra bevezetném a dresszt az iskolákba és nem véletlenül. Meg tanulják meg hogy az élet nem arról szól amit ők akarnak. Én sem örülök hogy a munkahelyemen tetőtől talpig be kell öltözzek, mert szakácsnő vagyok, és ott nincs az mint otthon hogy ha akarok akkor meztelenül főzök, vagy fürdőruhában, vagy valami lenge cuccban.
Szóval ezt a hisztit én sem értem, és régen sem értettem. Erre a kérdésre is csak véletlen találtam rá, mert pár éve láttam itt egy tornadresszel kapcsolatos kérdést és azt keresem, akkor futottam bele a te kérdésebe amin leragadtam, és írni kedztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!