Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell folyton tornadressz...

Miért kell folyton tornadresszel kapcsolatos kérdést feltenni?

Figyelt kérdés

Most nem arra gondolok akik keresnek ilyet hogy hol lehet venni, hanem azokra akik szinte 3 naponta kiírják hogy kinél kötelező, nekünk kötelező aztán meg soknak sír a szája, valaki meg jól kiosztja őket hogy miért jó a dressz.

Nemtudom hogy ez a kérdezőknek miért jó de akkor viseljék el azt is aki kiosztja őket mert ez az oldal arra van hogy a kérdésre válaszoljanak és hogy ez meg ez miért jó meg elmagyarázzák egy adott kérdéshez tartozó válasz lényegét.

Én nekem személy szerint már elegem van abból hogy a mai tinik itt sírnak hogy jaj nekünk kötelező utálom, kényelmetlen, feszül, megbámulnak benne és még sorolhatnám.

Nem véletlenül találták ki a tornadresszt aki tornázik, táncol azoknak kötelező pontosan azért mert jobb mozgást biztosít. Nem értem miért kell sírni a mai lányok 80% a kint mutogatja magát az utcán a fenékig érő szoknyájukba meg a kis semmi ruhájukba. Ha pedig strandon vannak bikinibe az még többet mutat azért meg nem sírnak pedig ott sincsenek mindig a vízben, tesi órán amikor csak ismerősökkel vannak körül véve akkor meg szégyenlik magukat, hát elég érdekes.

Pedig sok előnye megvan ezeknek a ruhadaraboknak, csak nem értik meg a lényegét.

Sokan meg jönnek azzal hogy jaj túlsúlyos meg kilátszanak belőle a hurkái meg ha van rajta kis felesleg az is meglátszódik, ez épp annak a jele hogy kell tegyen a testéért az illető, és azért van ez hogy mások főleg a tanár meg az illető is vegye magán észre ha ki szeretne valahogy nézni akkor tegyen is érte. Másrészt egybe részes ruha védi a derekat a felfázás alól. Nekem van egy 14 éves lányom ő is utálja a tornadresszt náluk is kötelező az általánosba 8. osztályban is de én mondtam neki: "nem érdekel viseld csak majd rájössz hogy jó dolog az a ruha és egyszer hálás leszel neki" 12 éves korába gyakran volt olyan gondja hogy nem volt nála dressz és kapta érte az egye4seket amikor elmentem beszélni a tanárral akkor elmondott nekem mindent. Én akkor büntetésből egy késő tavaszi napon amikor már jó idő volt akkor bezártam a ruhás szekrényét amikor fürdött és megmondtam neki hogy 1 teljes napig dresszben legyen volt is hiszti belőle, de én csak nevelés szempontjából mondtam ezt neki, végül mondtam neki ha akar menni valahová menjen csak abba, és elmagyaráztam neki hogy mit szólna ha minden nap ebben kellene lennie. Nem örült neki de tudta hogy az élet nem kívánságműsor ha jó dolgot akar magának tegyen is érte. Én is mondtam neki nekem sem tetszik hogy minden nap a munkahelyemen köpenyben kell lennem de meg kell értse hogy ezzel csak azt akarom hogy felkészüljön arra hogy nem mindig hordhat azt amit akar, nem lehet mindig olyan ruha rajta amit akar. Másrészt amikor nyár volt lementünk strandra és ő már bikinit hordott 12 évesen kérdeztem tőle "akkor tesin miért nem tudod hordani a tornadresszt ha itt a strandod idegenek előtt bikiniben vagy?" Választ persze nem tudott rá adni csak makogott össze vissza. Nem tudom hogy miért kell nyafogni ha egyes iskolákba ezt kérnek, mert a legtöbb suliba már az is mindegy mivan rajtad csak tesizzél. Nálunk a suliba kötelező volt gimi 12. osztályában is sőt amikor sport napok voltak nálunk akkor is dresszben kellett lennünk sőt futásnál a fél városon abba mentünk át és senki nem hisztizett mert mindenkin az volt kivétel nélkül. Most hogy alig hordanak egyesek dresszt testnevelésen csodálkoznak ha felfázik a derekuk vagy egyes mozdulatoknál felcsúszik a póló stb... A dressz azért van hogy ez ne legyen a bugyis része meg azért hogy minél jobban tudjanak a lányok mozogni benne. Én személy szerint a fiúknak is előírnám a dresszt bár nekik a rövidnadrágos fajtát mert nekik nem kell spárgázniuk meg olyan mozdulatokat csinálniuk mint a lányoknak, mert ha belegondolunk nekik teljesen más az izom felépítésük.

A kérdésem lényege az hogy nem értem miért kell ezen hisztizni. Nem véletlenül kell a tornadressz meg akár utáljátok akár nem ha észrevennétek akkor ez nevelési célból is van mert az élet nem kívánságműsor és erre az embert főleg kamasz korban kell ránevelni.

36/N

2012. szept. 16. 21:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
A kérdésedre sajnos konkrét választ nem tudok adni. De amúgy egyetértek veled abban hogy fontosnak tartod ezt meg hogy a mai fiataloknak megkell érteniük bizonyos dolgokat. Bár a tornadresszt én sem szerettem hordani de amikor kellett nem volt felfázásom, amikor meg már nem kellett akkor meg volt, és anyukám mondta hogy bizony ezért kell a dressz. Én a mai napig hordanám, de már elvégeztem a gimit így nincs tesi órám. Amikor hidegebb idő volt akkor hordtam a tornadresszt rendszeresen meleg időbe meg volt hogy csak nadrágot vettem rá, de amikor otthon felejtettem akkor csak dresszben tornáztam, és nem haltam bele. Pedig önként hordtam azt a ruhát.
2012. szept. 16. 22:11
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem akarok mindenre reagálni, de ez az érved szerintem hibás:

"Nem értem miért kell sírni a mai lányok 80% a kint mutogatja magát az utcán a fenékig érő szoknyájukba meg a kis semmi ruhájukba."

Attól még, hogy a mai lányok jelentős része mindenét láttató ruhában jár, ezzel nincs mindenki így. Olyat is olvasni itt sokat, aki évek óta nem mer strandra menni, mert kövérnek tartja magát és fél, hogy megbámulják. Gondolom inkább ők panaszkodnak, hogy ciki a dressz.

Másrészt a tesiórának az elsődleges nevelési feladata az lenne szerintem, hogy mozogni öröm. Láttam már olyan tesiórát, ahol tényleg ezt érezhették a gyerekek, de nem sokat. És ez nem az intenzitástól függ: mi nagyon szerettünk métázni, pedig abban nagyon sokat kellett futni.

Ha valakitől ezt a "mozogni öröm" élményt éppen azáltal vesszük el, hogy tornadresszben kell lennie - hát, az elég nagy hülyeség. Derékfázás ellen a pólót is be lehet tűrni a nadrágba (nálunk ez volt a kötelező, nem a dressz), és a tipikus tesiórák 95%-án nem probléma, va valaki nem dresszben van. A maradék 5%-on sem megoldhatatlan gond, max. kicsit kényelmetlenebb.

2012. szept. 16. 22:33
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nagyon elkényelmesedtek a gyerekek, nagy a szabadságuk (mondjuk az előző generációhoz képest).

Amit írtál:

"Én akkor büntetésből egy késő tavaszi napon amikor már jó idő volt akkor bezártam a ruhás szekrényét amikor fürdött és megmondtam neki hogy 1 teljes napig dresszben legyen volt is hiszti belőle"

azt nagyon jó ötletnek tartom.

A kérdésedre visszatérve, a hiszti szerintem azért van, mert amíg az osztályban nincs mindenki egyenruhában, meg amíg az iskolák túlnyomó részében nem egyezik a ruhakövetelmény, addig a szomszédé mindig zöldebb. A ruhaelvárás is egy szempont már lassan az iskolaválasztásnál.

2012. szept. 17. 11:33
 4/14 anonim válasza:
77%

Teljes mértékben egyetértek én is a felvetéssel.

Tökéletes ruhadarab a testmozgáshoz. Ha kötelezővé tennék, nem lennének különbségek a tanulók között.

Ami a fiú dresszt illeti: a fiúk régebben fehér trikó (nem póló!) és rövidnadrág kombinációt használtak, amit szintén vissza lehetne hozni kötelező jelleggel. Egyébként létezik fiú tornadressz is, csak szabása a biológia eltérések okán láb között és mellben más. Igen, itt a nadrágos változat valóban jobb lenne iskolai tesi órára.

2012. szept. 17. 16:03
 5/14 anonim válasza:
71%

"a fiúk régebben fehér trikó (nem póló!) és rövidnadrág kombinációt használtak, amit szintén vissza lehetne hozni kötelező jelleggel"

Ezt például miért szüntették meg? Az atléta sokkal praktikusabb a mozgáshoz, és mégis pólót kérnek. Logikátlan.

2012. szept. 17. 16:41
 6/14 anonim ***** válasza:
78%
Én is egyet értek a kérdezővel. A tornadressznek tényleg sok előnye van. Meg ugye valóban nem lennének különbségek hogy kinek van drágább ruhája és kinek nem, és ez így pont jó lenne főleg ha előírnák azt is hogy mindenkinek egyforma dressz kell, legjobb az lenne ha az iskola rendelné meg mert tornadresszek közül is vannak drágábbak. A fiúknak is vissza kéne vezetni az atlétát sokkal praktikusabb az mint a póló. Nálunk a suliban kérik a fiúktól az atlétát de dresszt nem kérnek a lányoktól.
2012. szept. 17. 17:23
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
Igen, ahogy a lányoknak a tornadresszt, úgy a fiúknak az atlétát is vissza kéne hozni. Bár a fiúknak a birkózómez sem lenne rossz ötlet szerintem.
2012. szept. 17. 18:01
 8/14 anonim válasza:
28%

"Nálunk a suliban kérik a fiúktól az atlétát de dresszt nem kérnek a lányoktól."

Ez melyik suli?

2012. szept. 17. 18:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem értem miért fáj neked az, ha valaki nem érzi magát benne jól és nem akarja hordani. Nekem meg lassan már abból van elegem, hogy itt mindig más tudja jobban, hogy az egyénnek mi jó. Hadd döntse talán el ő, nem gondolod? Egy rövidnadrágban és pólóban épp annyira könnyű mozogni egy testnevelésórán.

A nevelési módszeredhez gratulálok, te megmutattad a tutit, gondolom remek anya-gyermek kapcsolat van kialakulóban. Ez legyen a te magán dolgod, de másra ne próbáld ráerőszakolni a téveszméid. Ez egyelőre egy szabad ország (legalábbis azt mondják), és aligha hinném, hogy a világ itt attól fog összedőlni, hogy ki miben érzi jól magát. Hogy jössz te ahhoz, hogy megmondd másoknak, hogy nekik mi jó? Ha neked a dressz kényelmes, legyen, hordjad, tőlem aztán a zöldségeshez is járhatsz abban, de még egyszer mondom, ne akard már ráerőszakolni másra a tévképzeteid.

A kérdésedre válaszolva pedig annyi, hogy a tornadressz nem nevel, semmiféle nevelési cél nincs benne és azért kell hisztizni, mert van, aki nem szeret egy testhez tapadó, semmit el nem fedő ruhadarabban rohangálni egy koeduált testnevelésórán, és én meg azt nem értem, hogy miért fáj bárkinek is az, ha valaki más ruhában szeret mozogni. Miért kell ebben a nyamvad országban mindig másnak jobban tudni, hogy kinek mi jó.

35/F

2012. szept. 19. 08:46
 10/14 A kérdező kommentje:

Mindenki válaszát köszönöm!

Látom sokan ellenzitek a módszeremet de nálunk ez be vállt és a barátnőim pedig igazat adnak nekem és hozzám járnak tanácsokért gyereknevelés ügyben. Az odáig rendben van hogy már nem kötelezhet erre az iskola de ha a tanár előír valamit akkor azért tartsák be, ebben a korban kell a gyereket már rászoktatni arra hogy amit nem akar de kötelező akkor csinálja. Én nem azért kényszerítettem rá a dresszt mert szeretem látni ahogyan szenved benne, pusztán nevelési célból hogy lássa azt hogy nem egy álomvilágban élünk.

Engem is hasonlóan neveltek én is nagyon sokat hisztiztem egyéb dolgok miatt de most hálás vagyok ezekért mert sok olyan nagy pofont kaptam már az élettől főleg 23 évesen amire azért ha visszagondoltam akkor a szüleimnek utólag adtam igazat bizonyos dolgokba. Nekem meg pont az a célom hogy a gyerekemet megóvni ezektől a pofonoktól és hogy rendesen megálljon a lábán az életben.

2012. szept. 22. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!