Hogyan rajzolnád le ezt az idézetet?
"Csupán a nyelv törhetett ki a közvetlen tapasztalat börtönéből, emelyben minden teremtmény raboskodik, az idő és a tér végtelen szabadságát nyitva meg előttünk."
(Derrick Bickerton)
Érdekes idézet. :)
Hát ez attól függ hogyan értelmezd az adott idézetet.
(Csak nem házi feladat?)
-Lehet a szószátyárságról, az okoskodásról is szó. Itt negatív a jelentés, ez pont az okos gondolatoknak nem enged szabad utat, a gondolkodás hiánya, gőg...
De lehet szó az új gondolatok szócsöveként funkcionál. Akkor viszont a gondolkodás és alkotói vágy gyümölcsét teríti a nyelv, s formálja szavakká. :)
Én a kettőt amolyan ellentétekként ábrázolnám, erre meg számtalan módon sort keríthetsz, így maradok annál, hogy értelmeztem a saját szemszögemből és nem fojtom el a kreativitásod, csak mankót adok neki. :P :)
De, házi feladat:D
Nekem is van egy elképzelésem, csak kíváncsi vagyok, hogy mások mit mondanak, hátha tudok még ötleteket meríteni:D
köszönöm!
És most újra elolvasva inkább hajlok a gondolati szabadság felé, mivel szabad utakat nyit... :P
Akkor viszont nem ellentétként ábrázolnám, hanem mondjuk - nekem a hangulatomtól függ - most pl. egy sematikus embert állítanák a pódiumra, és gondolatbuborékokban ábrázolnám az emberiség újításait. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!