Miért nem tud ezen az oldalon senki se helyesen írni?
Tisztelet a kivételnek...
Leggyakoribbak: mijen, sexelni, muszály, mennyek, stb.
Hogy a vesszőkről és egyéb írásjelekről már ne is beszéljünk...
Miért ennyire igénytelenek manapság az emberek?
Nekem az a furcsa, hogy én, aki 350 km-re lakok a magyar határtól, és a mi családunk egyedül magyar a környéken, én helyesebben írok, mint itt néhány ember, az anyaországból. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy én vagyok olyan fantasztikus :) Hanem hogy itt jónéhány ember nem ismeri a saját nyelvét :(
Egyébként szerintem a helyesírásnak nem tanulásból kellene mennie, jó esetben nem kell odafigyelni rá külön, hanem megy magától, mert így szoktad meg. Úgyhogy ne mondja nekem senki, hogy azért nem akar helyesen írni, mert nem akar odafigyelni, "nem tollbamondás". Ennek alapból így kellene jönnie!
Most nem erre a nagybetűs dologra gondoltam, ez nekem új :) Attól hogy valaki valamiért nem akarja nagybetűvel kezdeni a mondatot, még persze hogy tudhat helyesen írni.
Főleg ezekre a mijért, elöjáték, menyi, meg ilyesmi hibákra gondoltam, szerintem ezekre nem mentség az, hogy "ez nem tollbamondás".
Első vagyok és a második válaszadónak:
Igen,én tudok helyesen írni:D
(ha akarok)
igaza van annak, aki írta, hogy nem kifogás a " nem tollbamondás" érv.
akkor ha akarsz tudsz olvasni, ha akarsz akkor meg nem?
ha akarsz látsz, ha nem akarsz nem?
ennek is olyan természetesnek kellene lennie, mint az olvasásnak, látásnak, hallásnak stb.
Utolsó azért azt lásd be,hogy ez nem teljesen így van:/
Ha rövidíteni akarok akkor rövidítek,ha nem akarok akkor meg normálisan írok.
Levélíráskor,vagy suliban nem úgy írok hidd el!
Elfogult vagy!Ezek meg,hogy valaki a muszájt "ly" írja stb stb,az figyelmetlenség is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!