Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem tud ezen az oldalon...

Miért nem tud ezen az oldalon senki se helyesen írni?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek...

Leggyakoribbak: mijen, sexelni, muszály, mennyek, stb.

Hogy a vesszőkről és egyéb írásjelekről már ne is beszéljünk...

Miért ennyire igénytelenek manapság az emberek?

2009. júl. 29. 02:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Ez általában az MSN,Chat,stb miatt van.Gyakran használnak olyanokat,hogy pl:vmi(valami)meek(megyek)tudom(tom),de még rengeteget tudok,ki sem férne:)

Mellesleg én is használom az MSN-t és tudok írni helyesen is meg tudok írni úgy is,ahogy azt fent említettem.

Szóval ezen nem kell fennakadni,lehet,hogy tudnak helyesen írni,csak az msn,vagy chat szlenget használják megszokásból,vagy egyszerűen rövidítésből!Most is írhattam volna pl,a hogy helyett egy 'h'-t,vagy az egyszerűen helyett 1xerűen,stb,stb.

Ez így működik,de persze vannak kivételek,akik nem tudnak tényleg helyesen írni!

2009. júl. 29. 02:40
 2/19 anonim ***** válasza:
54%

Első, mintha te remekül tudnál!... :)

A fiatalok általában menőzésből írnak így, mert ez a szleng. A 'vok', 'mek' és hasonló rövidítések pedig a gyorsabb gépelés miatt van, bár ezt sem értem. SMS-ben még számít (bár én ott sem szoktam, egyszerűen zavar) de MSN-en nem mindegy?

Sokan vannak, akik egyszerűen elfelejtettek helyesen írni a sok gépelés miatt. Sad but true. Nem egy ismerősöm van, akit javítgatok MSN-en, egy idő után megjegyzik, és már jól írják a szavakat. :)

Az írásjelek hiánya is időspórolásból lehet... Igazából erről fogalmam sincs, de ez is roppant idegölő, mikor nem lehet elolvasni, mit akar az ember, mert se vessző, se egyéb írásjel, csak a betűk összeömlesztve.

2009. júl. 29. 04:42
 3/19 anonim ***** válasza:
54%
mert ez nem tollbamondás...a lényeg h gyors legyen és átadja h mit akar az illető kommunikálni
2009. júl. 29. 07:58
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Attól, hogy nem tollbamondás, még lehetne helyesen írni.

Szerintem ennek köze sincs ahhoz, hogy itt gyorsan kell írni. Aki tud helyesen írni, az gyorsan is helyesen ír. A műveltség manapság nem menő, főleg a fiatalok körében, mert ugye milyen ciki is az, ha valaki tanul, hát persze...

2009. júl. 29. 08:12
 5/19 anonim ***** válasza:
42%
valszeg ez a uj magyar nyelv
2009. júl. 29. 08:54
 6/19 anonim ***** válasza:
79%
Én az olyanoktól akadok ki mint a "lessz" és az "utánna". Ha nem tud helyesen írni, használjon helyesírás ellenőrzőt. A tűzrókában pl van ilyen...
2009. júl. 29. 09:04
 7/19 anonim ***** válasza:
66%
kis betűvel szokás internetes fórumokon írni. attól, hogy kisbetűvel írom le pl. a tulajdonneveket is és nem kezdem nagybetűvel a mondatokat még tudok helyesen írni.. jól mondta az előttem szóló: "ez nem tollbamondás". ezzel csak időt takarítok meg. mellesleg nekem tetszik is így..:)
2009. júl. 29. 09:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

ahhoz mit szólsz hogy ismerek nem egy embert akik életükben egy könyvet sem olvastak el?

a legjobb amikor a 100% magyar hungarista nem tud magyarul...:D

engem is nagyon idegesít, és ne fogják az msnre, meg a chatre, ott miért nem írnak helyesen? mert nem tudnak alapból.

tavaly tollbamondást írtunk (18-19 évesek) és mindenkinek kettes, hármas lett!!! nekem jól sikerült, és csodálkoztak , hogy hogyan voltam képes erre? :D

nekem ez valahogy természetes

elkeserítő...

(kisbetűvel kezdem a mondatokat, fórumokon így szokás)

2009. júl. 29. 11:17
 9/19 anonim ***** válasza:
41%
mert anno nem naon ceyyyyiiii a nyelvtant,mert akkoiba inkább a tanánő-e figyelni,és a dekoltását naon ceyyyiiiiii!!!!
2009. júl. 29. 11:19
 10/19 anonim ***** válasza:
68%

a tanulás, és a műveltség nem ugyanaz. mint írtam feljebb, tollbamondást írtunk tavaly.

nos, a kitűnő biztos "nagyon okos" osztálytársam sem produkált túl jól.

ha valaki sokat tanul, inkább szorgalmasnak nevezném. nem ettől lesz okos, csak megfelel egy elvárásnak az iskolában. ettől függetlenül, lehet egy önálló gondolatot alkotni nem képes, csak magolni.

2009. júl. 29. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!