Ha erdelyben lakok attol magyarorszagon lehetnek katona?
Szerintem ehhez kizárólagos magyar állampolgárság szükséges. Ha nem vagy magyar állampolgár, esetleg kettős állampolgár vagy, akkor erősen gyanítom, hogy ez kizáró tényező.
De nem vagyok járatos a témában, csak próbálok hangosan gondolkodni, amíg valaki nem ad hiteles választ.
Na, ezt találtam a Google-val:
A §41 ezt írja:
A szolgálati viszony önkéntes jelentkezés alapján azzal a 18. életévét betöltött, cselekvőképes, állandó belföldi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a rendfokozati állománycsoporthoz meghatározott iskolai végzettségű és szakképesítésű, magyar állampolgársággal rendelkező személlyel létesíthető, aki a szolgálatra egészségi, pszichikai és fizikai szempontból alkalmas, hozzájárul személyes adatainak a szolgálati viszony megszűnését követő kezeléséhez és elfogadja egyes alkotmányos jogainak e törvény szerinti korlátozását.
+ ír egy csomó kizáró helyzetről, pl. nem lehet büntetett előéletű.
Szóval kell, hogy legyen magyarországi bejelentett lakhelyed, vagy tartózkodási helyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!