Konkrétan szeretném a segitségetek kérni. Kizártak közmunkábol és 3évre megvonták tölem a bérpotló juttatást :-/ Mit csináljak? Ha valaki hasonlo cipöben van vagy van vmi használható ötlete ide irjon. Kösz.
Jól hangzik
Amugy a Ön kormi zárt ki.
Majd ugyis mennem kell vissza a munkaügyre novemberben kiskönyvbe kaptam uj időpontot.majd megkérdezem öket hátha tudok ujra regisztrálni mint álláskereső.Aztán ha minden oké jöhet megin a 190 nap segély
Bár ezt se igazán értem hogy miért van nekem eggyüttmüködési kötelezettségem még mindig munkaüggyel mikor már egyik se foglalkozik velem.Hozzátenném a megszüntető nyiltkozatot a mai napig nem kaptam meg :-)
Igen, igen igen. Ismerem a cikket a HVG-ből, azonban kétlem, hogy a 3-év tekintetében hiteles lenne.
Ez a két honlap, ahová témában jártas szakértők irnak, megcáfolja ezt:
[link] (a témából)! - megkeresem a választ.#
Az igaz, hogy már nem bérpótló juttatásnak hivják, hanem fht-nek. Az fht-t az önkormányzat adja ugyan, de az igénylés feltétele, a munkaügyi központtal való együttműködés. Mivel manapság már közmunkát csak a munkaügyi központ szervez, (bár az önkormányzat mondja meg hogy kiket hivjon be, és azokat akarja hogy behivjak akik fht-t kapnak) azzal, hogy a kérdésfeltevő a közmunkát nem vállalata, megszakadt az aggyüttműködése a munkaügyi központtal. Az önkormányzat ezen a jogcimen vonhatta meg az fht-t. Ezért kéne kérdésfeltevőnek mihamarabb újra regisztráltatnia magát a munkaügyi központban (elvileg 2 hónap eltelte után megteheti). Az érvényes jogszabályok alapján, ha egy évig együttműködött a munkaügyi központta, újra igényelhet fht-t. Azonban, hogy az fht-t megvonták, még azt az önkormányzattól még kérvényezheti, hogy a TB-t az önkormányzattól is. A törvény szerint akár ezt azonnal is megteheti, bár az önkormányzat helyi rendeletben, előirhat késleltetési időt, mert nem vállalta el a közmunkát, igy akkor azt is csak pár hónap eltelte után kérhet.
Hát pedig nem csak a HVG cikk írt arról.
Ez a cikk például mai, igaz, hogy Népszagás, de ugyanazt írja:
Ráadásul eszerint rosszabb is a helyzet, mert nem csak akkor nem jár, ha nem vállalod el, de akkor is, ha felmondod a szerződést.
Mondjuk a törvényi alapját jó lenne látni.
Ezek tényleg ellentmondásos információk. Mondjuk, ez a cikk azt is irja a nepszava.hu-n, hogyha valaki azért hagyja ott a közmunkát, mert talált egy rendes munkát akkor is 3 évre kiesik. Azonban, volt itt egy forumhozzászóló aki ugyanebben a cipőben járt, és mégis meg tudta tenni minden jogkövetkezmény nélkül, hogy otthagyja a közmunkát a munkaszerződés bemutatása után.
Itt volt a fórumhozzászólás
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Tehát nekem vannak kétségeim, a cikk valóságtartalmát illetően. Mindenesetre, tényleg ellentmondásossak az infók.
10/15, ha nem szimpatikus a munkanélküli, akkor lehet az három év is,/kizárás/, az új regisztrációra ilyenkor 1évet kell várni, de ha csak 1évre tiltják ki az ellátások rendszeréből , akkor az új reg.6hónap múlva ok.
Ezzel a szigorú és értelmetlen embertelen, törvénnyel akarják, az okosabb elégedetlenebb emberek pofáját befogni, elfojtani.
A lényeg , hogy minél több ember=munkanélküli kiessen a rendszerből, nem kell segélyeket fizetni.
Gondolom hallottátok jövőre megszűnik az f.h.t. 22800ft, nem lesz helyette semmi, csak a közmunka, de az mindenkinek.
Az élet halál urai fideSS, így döntöttek, be is jelentették már.
Sándor G , a törvény embertelen, de amit te mondasz, az teljesen abszurd (noha a törvény már jelenlegi formájában is abszurd)
"megszűnik az f.h.t. 22800ft, nem lesz helyette semmi, csak a közmunka, de az mindenkinek"
Nem hiszem hogy van annyi közmunka. Sok százezer ember van munkanélkül, aztán mindenkinek 47000 ft-ot fizetnének olyan munkáért ami a társadalom számára kevés pozitiv hozzáadott értékkel bir (pl utcaseprés) viszont igen megalázó? Vagy az f.h.t. összegét fizetnék ki mindenkinek, csak mostmár állandó jellegűen végzett utcaseprésért cserébe? Belegondoltál te ebbe? Remélem nem lesz igazad.
Az eredeti kérdésre visszatérve: megkérdeztem az "abb center" nevű fórumon a szakértőtől, aki a szociális ellátásokkal kapcsolatban szokott válaszolni, a 3 éves kizárást.
Azt válaszolta nekem, hogy a törvényben valóban van egy 36 hónapos kitétel, de azt ő nem tudja úgy értelmezni, hogy az 3 éves kizárást jelentsen.
Tehát a hozzászólónak javaslom: ne nyugodjon bele abba amit mondtak neki, ha megkapja a határozatot, nézze meg hogy mi van benne, regisztráltassa magát a munkaügyi központban amilyen gyorsan csak lehet, és igényelje a társadalombiztositasi járulék fizetésének az átvállalását, attól az önkormányzattól, ahol lakik.
Köszi mindenkinek a sok jo hozzászolást meg a hasznos infót.......Végül is nov 21 én jelenésem van a munkaügyön
addig is várjuk a megszüntetőt.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!