Kb 3 hete szedem a cefrének való szilvát-körtét apránként. Kb 80%-ig van a hordó. Folyamatosan forr. Megkóstoltam, de nem édes. Semmi nincs benne a gyümölcsön kívül. Körte felszeletelve. Lesz ebből jó pálinka nekem saját részre?
Lehet belőle még simán. Az az igazi, ha minél frissebben elrakod. Amit szedsz az még csak gyümölcs, nem cefre. Be kell keverni cukros vízzel, akkor lesz cefre ha kifog forrni. Sokáig nem szabad hagyni magába, mert megsavanyodik.
Ha kell leírom hogy keverd be.
Ne hallgass az első válaszolóra!!
Azért nem édes, mert már kiforrt. Tehát már nincs benne cukor. Ami azt jelenti, hogy alkohol van benne. Amíg nincs benne alkohol, azaz van cukor a gyümölcsben, addig édes lesz.
Most már minél hamarabb főzesd ki, jó pálinka lesz belőle, igen. Csak nem mindegy mondjuk, hogy milyen helyen főzöd ki.
(barátom főz, úgyhogy ő jobban tudja ezeket)
ha kell valami segítség, nyugodtan írj, ha tudok, segítek:)
első vagyok
Barátod főz, szóval jobban tudja... Én is főzök ;)
Cukrozás miatt több lesz a pálinka, erősebb lesz, így többet lehet hígítani;)
taps,taps,taps!!
Persze, hogy több lesz.. csak éppen nem mindegy hogy f.s vagy normális minőségű.. el tudom képzelni milyen főzdéd van..:/
Savazás,pektintontó,élesztő,élesztő-tápanyag------> max kihozatal, max minőség, max aroma..
Na, ezért nem kell ide cukor!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!