Tetoválás érvek és ellenérvek?
Érv: "menő"
Ellenérv: A szüleid nem örülnének neki, fájdalmas, sokan legyökereznek(igaz), leszel 40 feletti is, ha el akarod tüntetni, drága, fájdalmas, a bőrnek nem tesz jót, női szemmel: nem jön be...
ha valami egyszerű, kis bőrfelületen lévő, natúr tetkó, akkor talán oké... de 15 éves korban akarsz tetkót? ezt meg kell gondolni... Én tizenéveskorban csináltattam piercinget. Hehe... nem volt jó ötlet. xd
ellene: allergiás reakció a fetékre.
nem örök dolog,drágán és fájdalmasan de "kilehet szedetni"
amúgy nemsokára lessz a "tetoválók éjszakája" nézzki biztos tudnak ujjat mondani.
Nekem tetszik. Bár még nincs, de már 6 tervben van évek óta, egyedül az anyagi háttér nincs meg hozzá, egyelőre. Nem másoknak kell bejöjjön a leendő tetkód, ha neked tetszik, csináltasd meg.
Nem értem azokat, akik jönnek a "meg fogod bánni" dologgal. Ne a jövőben éljetek már istenem. Ha most tetszik, csináltasd meg most. Ha jövőre már nem tetszik, akkor is gondolj arra, hogy mikor csináltattad, akkor jelentett valamit, máris nem érzed magad sz arul. Amúgy meg fedetni is lehet, ha tényleg annyira elrontotta a tetoválónak nem nevezhető mezei kis suhanc.
Ellenérvként meg nevetséges az, hogy hogy fog kinézni 70 éves korodban. Azért megnézném, hogy hányan fognak - akár tetkóval, akár nélküle - jól kinézni 70 évesen.. De ez megint olyan, hogy a társadalom mit szól hozzá. Nem másoknak kell tetszeni, megint hangsúlyozom !
Ha olyanon aggódsz, hogy csúnya lesz-e, vagy megnyúlik-e, akkor neked még nem való tetoválás. Nyilván ha a hasadra tetováltatsz, és jelentősebb súlyingadozásod lesz, akkor nem biztos, hogy nagyon esztétikus marad, de különben ne úgy képzeld el, hogy a széle az idő múlásával tíz centivel arrébb vándorol...
Másik menő ellenérv az, hogy "fáj". Attól függ, hova varratsz. Attól függ, milyen vastag a bőröd... És még 1000 és egy dologtól függ. Csont felett általában kellemetlen. De egy lábszárat lehet, hogy meg sem éreznél.
Egyedüli dolog, amire felhívnám a figyelmed: a kéz-, illetve nagyon látható helyen lévő tetoválásokat sok melóhelyen nem nézik túl jó szemmel.
ellenérv: még nagyon fiatal vagy, növésbe van a szervezeted, ezért nem ajánlatos 18 év alatt és igen, van akinek megnyúlik és csúnya lesz. Ha valami hülye divatot követnél, pl. csillag, sárkány, nonfiguratív, stb, akkor kár, mert az elmúlik és minden 3. tetovált emberen az van...
Érv: csak szalonba csináltass, házilag ne próbálkozz még haveron keresztül se olcsón, mert megjárhatod (fertőzés, fém-tinta, stb..) ami igen, járt már amputációval!
Tehát csak olyat varrass, ami rád vall, ami egyezik az életeddel, a nézeteiddel, ami valami jelentőséggel bír feléd. 17 éves korodig várj a csináltatásával..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!