Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha meghalt az unokatesom akk...

Ha meghalt az unokatesom akk mennyi ideig kell gyászolnom?

Figyelt kérdés
Multhéten az unokatesom autos balesetben elhunyt...Meg szeretném tudni mennyi ideig gyászoljak,mert nem szeretnék tiszteletlen lenni.Előre is kösz.
2012. aug. 17. 20:44
 1/8 anonim válasza:
100%

Ameddig szükségesnek tartod.

Házastársaknál pl egy évig nem szokás minimum újraházasodni, de unokatestvérek között nincs ilyen illem.

2012. aug. 17. 20:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Kösz!Igy könnyebb megtennem mindent.
2012. aug. 17. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:
70%
részvétem.
2012. aug. 17. 20:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Ameddig Te szükségesnek érzed. Ne a külsőségekre adj, hanem az érzelmeidre. Ha egy idő után már könnyebb elengedned úgy, hogy nem hordasz szalagot vagy gyászruhát, akkor tedd meg.

Ne a szokások alapján gyászolj.

És részvétem. :(

2012. aug. 17. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Hagyományosan rokont 6 hétig illik gyászolni.
2012. aug. 17. 21:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez nem "illik vagy nem illik" kérdése. A gyász egy szörnyűséges érzés az ember életében, amikor legszívesebben visszahoznánk az illetőt, de tudjuk, hogy tehetetlenek vagyunk. Addig gyászolsz tehát, amíg ezeket az érzéseket félre nem tudod tenni a mindennapi életben, és érzed, hogy el kell engednek őt. Részvétem.
2012. aug. 17. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez illik kérdése.
2012. aug. 18. 08:29
 8/8 anonim válasza:
ameddig szükségét érzed. és ahogy neked jobb, a gyásznak nem muszáj hogy része legyen a fekete ruha, az ember a szívében gyászol. mikor anyukám meghalt, egy hónapig hordtam fekete ruhát, utána a rokonok rosszalása ellenére is levettem, mert úgy éreztem megfulladok benne. Azóta nem hordok feketét, de anyut még mindig gyászolom, pedig 4 éve lesz, hogy meghalt.
2012. aug. 19. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!