Ha meghalt az unokatesom akk mennyi ideig kell gyászolnom?
Figyelt kérdés
Multhéten az unokatesom autos balesetben elhunyt...Meg szeretném tudni mennyi ideig gyászoljak,mert nem szeretnék tiszteletlen lenni.Előre is kösz.2012. aug. 17. 20:44
1/8 anonim válasza:
Ameddig szükségesnek tartod.
Házastársaknál pl egy évig nem szokás minimum újraházasodni, de unokatestvérek között nincs ilyen illem.
2/8 A kérdező kommentje:
Kösz!Igy könnyebb megtennem mindent.
2012. aug. 17. 20:54
4/8 anonim válasza:
Ameddig Te szükségesnek érzed. Ne a külsőségekre adj, hanem az érzelmeidre. Ha egy idő után már könnyebb elengedned úgy, hogy nem hordasz szalagot vagy gyászruhát, akkor tedd meg.
Ne a szokások alapján gyászolj.
És részvétem. :(
5/8 anonim válasza:
Hagyományosan rokont 6 hétig illik gyászolni.
6/8 anonim válasza:
Ez nem "illik vagy nem illik" kérdése. A gyász egy szörnyűséges érzés az ember életében, amikor legszívesebben visszahoznánk az illetőt, de tudjuk, hogy tehetetlenek vagyunk. Addig gyászolsz tehát, amíg ezeket az érzéseket félre nem tudod tenni a mindennapi életben, és érzed, hogy el kell engednek őt. Részvétem.
8/8 anonim válasza:
ameddig szükségét érzed. és ahogy neked jobb, a gyásznak nem muszáj hogy része legyen a fekete ruha, az ember a szívében gyászol. mikor anyukám meghalt, egy hónapig hordtam fekete ruhát, utána a rokonok rosszalása ellenére is levettem, mert úgy éreztem megfulladok benne. Azóta nem hordok feketét, de anyut még mindig gyászolom, pedig 4 éve lesz, hogy meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!