Stewie a Family Guyból meleg?
Okés, tudom, hogy nem ez a fontos, meg nekem Stewie abszolút a kedvencem, viszont akkor most... meleg? Rengeteg erre utaló jel van, mondok párat:
08x02: a gyerekorvos megdicséri Stewiet, hogy "nősz mint a gomba, itt valakiből sportoló lesz", Stewie mosolyog egyet, de mikor hallja, hogy az orvos a másik gyereknek is ugyanezt mondja, összeroaskad, hogy: "hogy dőlhettem be ennek?! Pedig már azt hittem, orvos lesz a FÉRJEM..."
09x16: Stewie megnézi a mobilját, és a háttérképe egy férfi kockás has.
09:16: Stewie és Brian beszorulnak egy bank páncéltermébe, és Stewie az utolsó hívását arra pazarolja, hogy felhívja egy ruhabolt férfidivat részlegét, hogy visszavigye a 3000 dolláros pulcsiját. Mindeközben kiderül, hogy jegye van a High Scool Musical -re. XD
Egy rész, aminek nem emlékszem a számára: Stewie egy újságból akar rendelni valamit, aminek az elején egy félmeztelen férfi van.
Meg többször öltözik nőnek a sorozat alatt, viszont egyúttal heteroszexuális viselkedést is tanúsít néha... Szerintetek? :D
Ott kezdődik a probléma hogy nem érted a Family Guy üzenetét!
Az egész Family Guy az amerikai társadalom paródiája!
Mindegyik karakternek több arca van ami csak rájuk jellemző.
Ezeken a karaktereken keresztül mutatják be az élet paródiáját.
pl: brian-en keresztül parodizálják a politikai nézeteket.
Meg-en keresztül a lányok kiskamaszkori megpróbáltatásokat.
Cleveland Brown pl a modern kori rasszizmust...stb
Szóval mindenkire van egy kiosztott szerep.
Stewie Griffin azért játszik ilyen szerepet mert még nincsenek konkrét elkötelezettsége a nemi hovatartozással szemben, mivel még kisbaba.
Ezért ő a leglassabbik arra a célra, hogy hűen parodizálja a hetero, biszex, vagy homo identitásokat.
Ha jól megfigyeljük Brian Griffin kuzinja cső meleg, de vele egyszer sem sütik el az ilyen jellegű gegeket!
Sőt pont hogy szinte már hétköznapilag elfogadottként szerepel a sorozatban mint homoszexuális karakter.
A mondanivalót még értheti attól, hogy ilyeneken töri a fejét. Nekem is leesett azon pontok mindegyike, melyeket elénk sorakoztattál, mégis törekszem - néha már nem is teljesen tudatosan - egy egységes, ellentmondásmentes kép kiépítésére a fejemben, még ha ezt egy külső szemlélő fölöslegesnek is ítéli. (Brian rokona nem is elég aktív szereplője a műsornak ahhoz, hogy szemléltetési eszközként funkcionáljon.)
Mindent egybevetve Stewie-ra azt mondanám, biszexuális, vagy legalábbis ahhoz hasonló. Észrevételeim szerint tipikusan a dolgot fizikális-és lelki részlegre bontóakhoz tartozik, ergo a saját neme legfőképp szexuálisan izgatja, míg lányokkal inkább szerelembe hajlamos esni. Valamint a nemi identitása is elég zavaros, mint ahogy arra te is rávilágítottál, bár ez szerintem tökéletesen összeegyeztethető az orientációs katyvaszával. Mellesleg számomra is ő a favorit.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!