16:45től Kossuth MR1 rádióban hallhatsz a Ramadánról. Szerintem érdemes. Ha lemaradtál, ott az archívum.
A kérdéskiírásod nem pontos. A muszlimok tartják a Ramadant.
2012. aug. 13. 16:41
3/11 A kérdező kommentje:
Igen. De a muszlinok is arabok:)
2012. aug. 13. 21:25
4/11 TijuMK válasza:
Dióhéjban arról van szó hogy napkeltétől kb 3.30 attól függ, estig kb 19.30 nem vesznek táplálékot és folyadékot magukhoz. Imádkoznak és nem gondolnak testi dolgokra, gondolok itt pl a szex-re, nem néznek tv-t ilyesmi. Este kétszer esznek mindenféle édes cuccot pl datolya. Most szombaton lesz vége legalábbis a Marokkóiaknak, a Törökök egy nappal előbb kezdték el passz ők mikor "végeznek". Bár a barátom arab és tartja az értelmét ne kérdezd, a mai napig nem kérdeztem meg tőle :)
2012. aug. 13. 22:20
5/11 anonim válasza:
A Ramadán havi böjt Istenszolgálat. (de lehet tartani több böjtöt is ezen kívül)
A katolikusoknak és keresztényeknél is van, csak ott kicsivel másféle. Szerintem sokkal lazább az.
Mi az értelme?... Ezt vallásos ember nem kérdezi =)
...Kérdező, én is muszlim vagyok, de nem vagyok arab - rengetegen vagyunk így az országban és Európában alhamdoulillah.
2012. aug. 13. 22:35
6/11 anonim válasza:
a muszliN az egy anyagnak a neve - az emberek muszliMok
2012. aug. 13. 22:38
7/11 TijuMK válasza:
Kedves 22:35-as válaszoló Te nagyon jól kijönnél a barátommal ő se szereti a "Mi értelme" kérdéseimet, a kommented tisztára mintha az ő szájából hangzana :) Ettől függetlenül én is vallásos vagyok, csak kíváncsi.
2012. aug. 13. 22:43
8/11 anonim válasza:
Bocsánat az pici offért, de:
Kedves TijuMK,
idővel többet fogsz tudni az Iszlámról in chaa Allah, csak próbáld megérteni a párod és elfogadni.
Még valami. Ramadán ebben az évben 2012 júl. 19-én este lett kihirdetve, de 20-án kezdődött, és ha a szakértők meglátják a Holdat, az jelzi a következő hónapot, Shawwalt, az körülbelül aug 18-lesz, tehát elvileg, ha Isten is úgy akarja, az lesz Shawwal 1. napja.
A pároddal kizárólag neked kell jól kijönnöd =) =)
2012. aug. 13. 22:55
9/11 TijuMK válasza:
Úgy legyen ;)
2012. aug. 13. 23:03
10/11 anonim válasza:
9 havonta ismétlődik.Nem esznek amikor fent van a nap, nem vesznek be gyógyszert, nem lehet testi kapcsolatuk .A menstruáló nők azok a napokat kihagyják és majd utána pótolják be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!