Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szegény vagyok, mit tegyek?

Szegény vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok.A szüleimmel élek,nem olyan jó anyagi helyzetben.Apám alkoholista, de múltkor bevertem az arcát,mert minden pénzt eliszik...Elment a nagyszüleimhez,és ott él..Alapvetően nem vagyok agresszív,de már nem bírom tovább..A kishúgom a legdrágább az életemben,neki szeretnék mindent megadni,ha már apám nem képes erre..Ne érezzen hiányt!

Hamarosan itt a suli,ami elég jól megy..Az utolsó évem lesz majd.De tudják rólam,hogy milyen életem van..sokszor kigúnyolnak,amit persze nem hagyok,és balhék lesznek belőle..Sajnos sokszor látogatom az igazgatói irodát..De ők se képesek megérteni..Tudom az se helyes,hogy így oldom meg,de másképp rám szállnának..

Az osztálypénzt is én keressem meg,mert vállalok esztergályos munkákat,nagyapámnak van egy esztergagépe amit amit nem használ,és nekem adta..Kis maszek pénz,de jól jön, tehetségesnek érzem magam benne...Kicsit nagyképűnek hangzik,de higgyétek el nem az..

Csak ez a szegénység amit leszeretnék küzdeni...Anyukámnak segíteni, és húgomnak mindent megadni.

Apámat is szeretem,mindennap meglátogatom..Észhez akarom téríteni,eddig kevés sikerrel...

Van példa előttem..és ezt mindenki tudja..

Rossz látni,azt hogy másoknak mindenük megvan,és boldogan élnek..

Akik ilyen helyzetben éltek/élnek, hogy élik/élték meg?

2012. aug. 11. 16:51
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Talán a lehető legjobb, hogy apukád elköltözött és legalább a nagyszülőkhöz, akik azért gondolom, szemmel tartják és így nem tud annyit nyúlni az alkoholhoz. Nekem se könnyű, nekem csak papíron van apukám. Elment külföldre, magamra maradtam. Munkám sincsen. Nincsenek rokonaim, akikhez segítségért fordulhatnék. Nekem is rosszul esik, hogy másoknak mindenük megvan, pedig nem tesznek érte semmit, viszont egyre inkább kezdem belátni, hogy nem lesz nekem se jobb és ugyanúgy szegény maradok, ha azzal foglalkozom, hogy nekik milyen jó. Mindig lesznek gazdagabbak és szegényebbek. Egy a fő, hogy megtanuljunk ezen túllépni. A sulit meg próbáld túlélni.
2012. aug. 11. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!