Hogyan tanulhatok hatékonyan?
Figyelt kérdés
Szeretnék tippeket arra hogy hogyan tanulhatnék hatékonyabban.A tanáraim szerint jó fejem van a tanláshoz de nem használom ki ezt a képességemet.Pedig ez alapvetőleg nem így lenne csak hát a tanulás valahogy nem tud lekötni ígyhát nem tudom megtanulni hatékonyan a tananyagot...2012. aug. 10. 18:01
1/2 anonim válasza:
először csináld meg a napi teendőidet, miután hazaérsz: ebéd, kutyázás, egy kis facebook, egy kis zene, stb., mert akkor nem tudsz a tanulásra koncentrálni. ezt javasolta az egyik volt tanárom! :D gondolom középsulis vagy, tehát igazából ráérsz mondjuk 6-tól házit írni, vagy tanulni. kezdd el olvasni az anyagot, olvasd át egyszer. aztán utána emeld ki a lényeget. van mondjuk 2 oldalnyi töri. annak van 4 minifejezete és 8 bekezdése. én mindig 1 vagy 2 bekezdést tanultam egyszerre, aztán tartottam 10 perc szünetet, ez elment eszegetéssel, zenéléssel vagy bármivel. aztán nekiálltam a köv részletnek és mindig így csináltam. persze amikor már nagyon untam, akkor becsúszott háromnegyed órás szünet is :-) én általában másfél óra után végeztem mindig (attól függ mit tanultam és mennyit). de 9 re, vagy 10re bőven végzel. főleg, ha jó eszed van :P sok sikert!
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm
2012. aug. 24. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!