Miért adnak mostanában egyre többen külföldi nevet a gyereküknek?
Vannak olyan nevek, amelyek itt, M.o.-n is megállják a helyüket, de mikor egy ilyen igazi, magyar vezetéknév mellé odabiggyesztenek mondjuk valami külföldi nevet, az olyan fura. Én félig angol vagyok, ezért kaptam egy abszolút angol nevet, de mindenki azt hiszi, hogy a szüleim csak szórakozásból adták, mert manapság már közkedveltek a külföldi nevek és nem hiszik el, hogy angol vagyok. Ez olyan idegesítő.
16/L
mert a Tóth Dszesszika, meg Kovács Kárlító szerinted olyan húde egyediek? szerintem nagyon bénák...én Diána vagyok, igaz nem magyar eredetű, meg nem is minden 2.embernek ez a neve, de ettől függetlenül nem adnék olyan nevet a gyerekemnek, amit gáznak tartana a magyar helyesírásban (mert ugye a külföldi neveket magyarul, fonetikusan kell használni, csak úgy engedélyezik). És igenis vannak gyönyürű szép magyar nevek (nem a Bélára Jancsira és társaira gondolok..)...ízlés kérdése, ezen nem fogok vitázni, de siralmas, hogy sok magyar szülő mit képes csinálni a gyereke nevével, csak hogy fölülmúlja a másik szülőt...
első válaszadó
Utolsónak: Ezt te sem gondolod komolyan, hogy teljesen más lenne az életed, ha pl. Mária lennél...LOOOOL.
A kérdésre is válaszolva: egyszerűen divat menőnek tűnő neveket adni a szerencsétlen kölyöknek, ennyi.
20 éves, elég mordenan gondolkodó lánynak mondhatom magam. nem tudom miből vontad le hogy befásult konzervatív vagyok, csak mert nem tetszik, hogy bohócot csinálnak a gyerekből...és nagyon jól tudom, h nem csak Dzsesszika létezik, egyetemista létemre képzeld rendelkezem megfelelő intelligenciával, hogy ezt mind felfogjam, amit mondani próbálsz...sajnálom, hogy ilyen beszűkült tudatod van...
még mindig az első...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!