Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért adnak mostanában egyre...

Miért adnak mostanában egyre többen külföldi nevet a gyereküknek?

Figyelt kérdés

Vannak olyan nevek, amelyek itt, M.o.-n is megállják a helyüket, de mikor egy ilyen igazi, magyar vezetéknév mellé odabiggyesztenek mondjuk valami külföldi nevet, az olyan fura. Én félig angol vagyok, ezért kaptam egy abszolút angol nevet, de mindenki azt hiszi, hogy a szüleim csak szórakozásból adták, mert manapság már közkedveltek a külföldi nevek és nem hiszik el, hogy angol vagyok. Ez olyan idegesítő.

16/L

2009. júl. 20. 22:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
88%
mert a szülők "húdetrendik" akarnak lenni.
2009. júl. 20. 22:51
 2/19 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem ne azért mert trendik akarnak lenni. Én sem fogok magyar nevet adni a gyerekemnek, mert egyszerűen UNALMAS hogy minden 2. ember ugyanolyan bevű. Legyen az én gyerekem neve különleges. Az én nevem is görög eredetű és nagyon örülök hogy nem vmi bőbe vagy hasonló lettem, mert akkor teljesen más lenne az életem. Szóval vannak akik nem maradi gondolkodású emberek.
2009. júl. 20. 23:01
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

mert a Tóth Dszesszika, meg Kovács Kárlító szerinted olyan húde egyediek? szerintem nagyon bénák...én Diána vagyok, igaz nem magyar eredetű, meg nem is minden 2.embernek ez a neve, de ettől függetlenül nem adnék olyan nevet a gyerekemnek, amit gáznak tartana a magyar helyesírásban (mert ugye a külföldi neveket magyarul, fonetikusan kell használni, csak úgy engedélyezik). És igenis vannak gyönyürű szép magyar nevek (nem a Bélára Jancsira és társaira gondolok..)...ízlés kérdése, ezen nem fogok vitázni, de siralmas, hogy sok magyar szülő mit képes csinálni a gyereke nevével, csak hogy fölülmúlja a másik szülőt...

első válaszadó

2009. júl. 20. 23:06
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

Utolsónak: Ezt te sem gondolod komolyan, hogy teljesen más lenne az életed, ha pl. Mária lennél...LOOOOL.

A kérdésre is válaszolva: egyszerűen divat menőnek tűnő neveket adni a szerencsétlen kölyöknek, ennyi.

2009. júl. 20. 23:08
 5/19 A kérdező kommentje:
de miért kell elvenni más kultúra neveit? úgy értem..vannak olyan szép angol nevek: jessica, jennifer stb, amiket odatesznek egy átlagos magyar vezetéknév után és a név meg ilyen béna jelentéssel bír.
2009. júl. 20. 23:12
 6/19 anonim ***** válasza:
8%
pedig bizony hogy más lenne az életem. Amúgy nem csak Dzsesszika lehet külföldi név, hanem olyan is amit nem az amerikai sorozatokból vettünk át, de hát olyanoknak hiába magyarázok akik nem képesek haladni a korral.
2009. júl. 20. 23:13
 7/19 anonim ***** válasza:

20 éves, elég mordenan gondolkodó lánynak mondhatom magam. nem tudom miből vontad le hogy befásult konzervatív vagyok, csak mert nem tetszik, hogy bohócot csinálnak a gyerekből...és nagyon jól tudom, h nem csak Dzsesszika létezik, egyetemista létemre képzeld rendelkezem megfelelő intelligenciával, hogy ezt mind felfogjam, amit mondani próbálsz...sajnálom, hogy ilyen beszűkült tudatod van...

még mindig az első...

2009. júl. 20. 23:19
 8/19 anonim ***** válasza:
jaja, nekem van beszűkült tudatom. hátpersze. amúgy meg fogadd már el hogy másnak is van véleménye és nem mindig az a helyes amit te gondolsz. És például aki Kármen nevet ad a lányát az annyi hűde trendi és bohócot csinál belőle, mert te ezt próbálod elmondani, de hát rajtad kivül biztos senki sem olyan értelmes hogy megérte csak azért mert még nem járt egyetemre.
2009. júl. 20. 23:22
 9/19 anonim ***** válasza:
91%
Utolsónak: pont, hogy te nem fogadod el mások véleményét...
2009. júl. 20. 23:25
 10/19 anonim ***** válasza:
utolsónak: ha így gondolod akkor olvasd már vissza a válaszokat és rá fogsz jönni hogy hülyeséget mondtál.
2009. júl. 20. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!