Ha most kezdenétek a középiskolát és kollégisták lennétek, beköltözéskor mit raknátok be a bőröndbe? Szerintetek milyen szükséges dolgokat vigyek a kollégiumba? Kérlek titeket minél több választ írjatok.
Első körben olyan dolgokat, amiket nyaralásra, és ezeket egészítsd ki azzal, amit iskolába viszel, vagyis:
igazolványok, ruha legalább egy hétre, törülköző, fogkefe, fogkrém...tankönyvek, füzetek, tollak...
és ágyneműhuzat, esetleg lakat.
Amúgy amikor kiküldik a felvételi értesítőt, ott benne szoktak lenni a legfontosabb dolgok. A többi majd egy hét alatt kiderül, ha pedig valami nélkülözhetetlent felejtesz otthon, akkor sincs semmi baj, mert bárkitől kölcsönkérheted, amire szükséged van.
Idén leszek 3. éve kollégista a középsuliban és szerencsére utoljára is.
Amit vinned kell(legalábbis is viszek magammal):
- tisztálkodószerek (fogkefe,fogkrém,tusfürdő,sampon,fésű,törölközők...)
- tálak, evőeszközök
- tankönyvek, füzetek
- ruhák (az ünneplőt ne felejtsd el, mindig legyen a kollégiumba, mert van,hogy elfelejtik közölni, hogy erre meg erre az eseményre kell menni ünneplőbe)
- tükör! (nálam ez azért fontos, mert szoktam sminkelni és reggelente a tükör előtt sosincs elég szabad hely)
- mosogatószer, szivacs
- ágynemű, kedvenc kispárna, ágytakaró...
- sokan szoktak posztereket meg matricákat vinni, hogy hangulatosabb, otthonosabb legyen a szoba, ami nem árt, hiszen ha most kezded az egész kollégista dolgot, jó lesz, ha egy kicsit magad köré varázsolhatod az otthonod
- lakat (szerencsére nálunk nem kell, mert eleve zárható, kulcsos a szekrényünk)
- gyógyszer (fájdalomcsillapítót legalábbis mindenképpen rakj!)
- töltő, headset
Remélem nem hagytam ki semmit, bár, lehet még túlzásba is vittem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!