Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti nem úgy látjátok, hogy...

Ti nem úgy látjátok, hogy moderálás helyett cenzúra működik ezen az oldalon?

Figyelt kérdés

2012. júl. 27. 01:07
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

És ha nem úgy történik valami, ahogy te elképzeled, akkor mit csinálsz?

Nem csinálok semmit. A lényeg az, hogy az itt található szigorú moderálásra nagy szükség lenne egy komolyabb oldalon, de ott nincsenek. Jó ez az oldal, de vérkmolynak nem nevezném. Szerintem itt ez a szigor túlzás. Persze lehet, hogy más más véleményen van, mert nem vagyunk egyformák. Lehet azért akadtam ki egy kicsit, mert elég relatív, mi sérti a közizlést. Ami engem sért, másokat nem, és ami engem nem sért, az másokat igen. Szabályok persze kellenek, mert anélkül elszabadulna pokol.

2012. júl. 27. 19:03
 12/14 2xSü ***** válasza:
100%

> Jó ez az oldal, de vérkmolynak nem nevezném.

Ez attól függ, te hogy találkoztál vele, te személy szerint mit látsz belőle. Vannak kategóriák, ahol általában komoly a téma. Pl. gondolok itt ilyen kérdésekre: „Mennyibe kerül egy elveszett személyi igazolvány cseréje?”, vagy „Kell-e vízum az USA-ba?”. Vannak olyan kérdések, ahol A4-es oldalnyi írások születnek „válasz” címmel, ahol nagyon komoly, de higgadt viták folynak. (Meg persze néha flame viták is.) Pl: Bizonyított-e az evolúció? Valóban jártunk-e a Holdon?

Meg persze ott vannak a tinis kategóriák. Lásd: Unatkozom? Ír valaki? Kövér vagyok? Hogy vegyem rá anyut…?

Ott a hangvétel is könnyedebb, de ettől még vannak normák, amiket be kell tartani.

A szigor azért ekkora, mert ha valaki, aki komoly kérdéseket tesz fel, komolyan válaszol összefut egy olyannal, aki trollkodni jár ide, annak elég nagy félreértés lehet a következménye. Mint írtam, akár feljelentgetésig is fokozódhat a dolog.

A moderátornak mindenki irányába kellene kedvezni. Ő az általánosan elfogadott viselkedéskultúrát fogja elvárni. Minden olyan dolgot üldözni fog, ami több felhasználónak a nemtetszését fogja okozni.

> mert elég relatív, mi sérti a közizlést

Ez így van. De azért van egy „mag”, ami az emberek jó többségénél kiveri a biztosítékot. Meg van húsa is ennek a közízlésnek nevezett gyümölcsnek, tehát vannak olyan szabályok, amit elfogad és betart mindenki, ha pl. idegenekkel kommunikál. Pl. egy fiút nem fog sérteni, hogy ha valaki azt mondja, hogy minden nő ostoba. Lehet viccelődni akart csak. De egy nőnek nem fog túlságosan tetszeni és nem fogja viccesnek tartani. Pont ezért nem mondunk ilyet egy idegen társaságban.

Én is moderátorkodom egy oldalon, aminek a készítésébe anno besegítettem. Nálam egy elv belső elv van: Minden moderálandó vagy moderálható, amit 8 évesen egy közepesen jól nevelt gyerek nem merne az osztályfőnöke vagy az anyja szemébe mondani, illetve minden olyan dolog, amit nem mondana egy jó szülő a 8 éves gyereke előtt egy másik felnőttnek.

2012. júl. 27. 19:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Komoly kérdésekre is szoktam válaszolni, általában normálisan, de a tudomány kategóriát tényleg messze elkerülöm. Tényleg vannak olyan helyzetek, amikor komoly következméyei lehetnek a trollkodásnak. Néha vannak öngyilkosjelöltek az oldalon, és sokan még biztatják is őket, hogy tegyék meg, különben hangembernek minösítik. Elég egy-két ilyen mondat, és megölheti magát az illető. Meg persze sok vita eldurvulhat.
2012. júl. 27. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy látom. Sok olyan kérdésemet törlik, amiket valójában nem kéne.
2012. nov. 30. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!