Egy kérdéssel fordulok hozzátok. A villanyórám hol megy, hol nem megy, pedig most is megy a mosógép, hűtő, fagyasztó, TV, számítógép és mégis csak akadozva megy. Mit tegyek, gondolom be kellene szólni az Eon-nak?
2xSü:
Aha igen, és majd megint megcsesznek, mint 2 éve igaz
Utolsó válaszoló:
igen jól mondod, inkább szólok nekik jobban járok én azzal, utána meg nehogy azt higgyék, hogy megállítottam, még ha tudnám hogy is kell akkor se csinálnék ilyet, inkább kifizetem a számlát
#3: Ez jó kérdés. Mármint az, hogy kötelezhető vagy-e arra, hogy a villanyóra működését ellenőrizd. Elméletileg ez az áram szolgáltató feladata. Vagy tévednék? Különben sem vagy szakember, nincs lehetőséged arra, hogy méricskéld a fogyasztásmérőt. Illetve mivel hektikusan működik, pusztán elméletileg mondhatod azt, hogy mikor megnézted, akkor működött.
Büntetni ezért szerintem nem büntethetnek. Maximum annyi történhet, hogy utólag behajtják rajtad a fogyasztást, persze ezt meg valamilyen módon nekik kellene bizonyítani, hogy miért pont annyit számláznak ki neked utólag.
Két ok miatt jelenteném a magam részéről be:
- Egyrészt etikai okokból. (Persze itt a dolog többtényezős.)
- Másrészt azért, mert a hibás villanyóra esetleg más problémákat is okozhat a hálózatban, amiből akár károd is lehet. Bár ennek meg nem túl nagy a valószínűsége.
Havi általánydíjat fizetek, és évente egyszer jönnek leolvasni. Soha ismétlem SOHA nem álltam neki a villanyórát nézegetni, hogy a kis tárcsa forog-e, akadozik-e. Még leolvasni sem vagyok hajlandó.
A pókok szépen beszőtték már biztos.
Ha tiszta a lelkiismereted, és nem piszkáltál az órához, és nem akartad befolyásolni, akkor én nem szólnék.
Szerintem sehol nincs leírva a szolgáltatóval kötött szerződésben, hogy a kis tárcsa akadálymentes forgását neked rendszeresen ellenőrizni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!