Diákmunkánál minden esetben visszajár az adójóváírás? úgy értem meg is kapja a diák minden esetben a pénzt?
Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 12:44
1/2 A kérdező kommentje:
Azért érdekelne, mert a könyvelő megcsinálta a az adóbevallásomat, és kiszámította hogy járna vissza 16300 Ft. 8 hónap diák munkára. De a pénz még sem érkezett meg több mint 2 hónap alatt. bementem az adóhivatalba ahol azt mondták, hogy az adóbevallásomat elfogadták, pénz viszont nem jár vissza. Akkor ez most hogy van?! Életem első adóbevallása, szóval nem nagyon vagyok tisztába a dolgokkal, csak annyit tudok amennyit a könyvelő elmondott.
2012. júl. 14. 12:50
2/2 anonim válasza:
Az oké, hogy a bevallásban szerepelt adójóváírás, de az nem azt jelenti, hogy többlet is volt a folyószámlán. Ha a munkáltatód eleve számolt az adójóváírással, akkor annak megfelelően vont járulékot, vagyis a bevallásod "nullás", nincs rajta túlfizetés.
Ezt az adóbevallásodon látod, hogy mi a helyzet vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!