Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudtok tanácsot adni, vagy...

Mxxx kérdése:

Tudtok tanácsot adni, vagy néhány tippet?

Figyelt kérdés

14 vagyok.. és egyre többet gondolok arra, hogy mi legyek ha nagy leszek.. milyen szakmát, állást válasszak...a mostani évvégim egész jó lett.... ha összesítem a jegyeket 4.5re állok + 2 dicséret irodalomból meg technikából...egy kicsit mindenben jó vagyok.. viszont nem szeretem a történelmet :D..egy pár dolog már megfordult a fejemben.. de valamiért egyik sem fogott meg.. gondoltam hogy tanár leszek, aztán hogy nyitok egy cukrászdát vagy egy üzletet vagy boltot.. aztán ara gondoltam hogy nyomozó leszek.. de az túl keménynek bizonyult és éreztem hogy ahhoz meg kevés vagyok :D.. ugyhogy.. szeretnék egy olyan szakmát választani amit szeretek is.. egy dolog van amit szeretek.. az pedig a művészet.. zene, rajz, festés, versek.. stb.. emellett érdekelnek az "ismeretlen" dolgok.. pl: isten létezése vagy nem létezése, az evolúzió..van-e vagy nincs.. a föld és az emberek kialakulása.... aztán még szeretek logikus lenni..keresni az okot és okozatot.. a miérteket... bocs ha egy kicsit hosszúra sikerült :)

előre is köszi a válaszokat!

2012. júl. 12. 00:27
 1/5 A kérdező kommentje:
elfelejtettem említeni hogy lány vagyok, és a sport sem áll közel hozzám.. és a privát üzeneteket is nagyon szívesen fogadom! :)
2012. júl. 12. 00:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Ebben a korban teljesen normális, hogy ezen rágódsz. Én is azt tettem. :) Ugyan ebben a cipőben jártam: igazából mindenhez volt affinitásom, de a humánus tárgyak álltak hozzám a legközelebb, a történelem kivételével. Mivel én óvoda óta magyar tanárnak készülök, ezért lehet, hogy még a végén a buta fejemmel tényleg az leszek... :) Sajnos a mai világban nagyon nem éri meg pedig pedagógusi pályára lépni.

Ha nagyon ragaszkodsz a humánhoz, érdemesebb a nyelvekre alapozni, mert azzal sok mindent elérhetsz - és még az éhenhalás veszélye sem fog kerülgetni.

De ha nagyon a szívedre akarsz hallgatni, akkor a leírtak alapján akár még filozófus is lehetsz. Csak az meg sajna holt szakma...

Persze nem kell izgulnod, még sok időd van, és lassacskán ki fog rajzolódni, hogy miben vagy igazán tehetséges, és mit élvezel csinálni.

Kicsit mesélhetnél még, akkor bővebben tudnék okoskodni. :) Persze ha nem zavar. Mert művészi beállítottsággal például a fotográfus is egy jó kis szakma, egész szép összeget megkereshetnél vele.

2012. júl. 12. 00:36
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem valami könnyű munkát ami sokat keres
2012. júl. 12. 12:30
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

igen én is arra gondoltam hogy majd idővel eldől hogy mi leszek.. jó hogy hasonlítunk egy kicsit és tudtál, (tudtatok) segíteni, a filozófusra én is gondoltam.. de még utána nézek, utána olvasok és eldöntöm mennyire áll közel, :)

nem tudom még mit mesélhetnék, könnyebb ha kérdezel :) :D

2012. júl. 13. 12:46
 5/5 anonim ***** válasza:
24 vagyok és a mai napig fogalmaódnak meg bennem új szakmák. jelenleg filozófus állást keresek, eddig sikertelenül. a távolba nézős munka lenne a legtökéletesebb jelen helyzetben.
2012. dec. 20. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!