Mire kell figyelni, ha követnek? Illetve, ha már elraboltak? Milyen jeleket lehet hagyni?
Ma hajnalban sétáltam haza felé és pont ezen gondolkodtam. Ha abban a pillanatban rám támadtak volna, vagy elkezdtek volna követni nem tudtam volna védekezni. Sőt 80% rá az esély, hogy észre se veszem ezt az egészet, csak akkor amikor már éppen lefognak, megölnek, leszúrnak, elkábítanak vagy berántanak egy autóba. Sőt miután lekanyarodtam a főútról már egy üzlet mellett sem mentem el, ami esetlegesen be lett volna kamerázva. Egyetlenegy térfigyelő kamera sem volt a közelben. Kb. 1 kilométert sétáltam le holt térben, ahol se kamerák, se szemtanúk. 1 percen belül nyoma se lett volna annak, hogy én esetlegesen onnan tűntem el.
Ezt az egészet tetőzte, hogy ma eltűnt egy rendőrségi pszichológus, 160 cm magas, teljesen normális arányokkal rendelkező fiatal hölgy. A testi és fizikális adottságai egyeznek a mai női társadalom nagy részével.
Fogalmam sincs mi a teendő, ha észre veszek valami "furát", vagy éppen amikor már megtámad egy "rossz" ember.
19/L
Ismételten kiemelem, hogy csak komoly válaszokat várok el.
Nem szeretnék olyan kommenteket olvasni, hogy nem Amerikában élünk és itt nem történik ilyesmi. Mert igen is megtörténik. Igen is rabolnak el-ki és ölnek meg fiatalokat itt Magyarországon is.
Velem is előfordult már, hogy követtek. De nekem egy bizonyos, folytonos "követőm" volt. Napról napra megismétlődött és én egyre jobban féltem. Hajnali busszal jártam az iskolába, egy reggel hallottam, hogy jönnek utánam. Akkor még nem féltem. Hazafelé, amikor sétáltam, meghallottam a lépteket újra. Egyre közelebb jött, volt, hogy már az alakját is láttam... De nem tett semmit szerencsére. Mindig a homokban mentem, ügyeltem, hogy ne hallja, hogy kijöttem a házból, ne vegye észre a cipőm kopogását.
Volt, hogy szóltam a páromnak vagy a szüleimnek, hogy jöjjenek értem...
Aztán egy buli utáni estén történt, hogy egyedül jöttem haza. Csörgött a telefonom, felvettem és valaki csak lihegett, és közben hallottam, hogy mögöttem liheg, de nem láttam senkit... csak futottam.. Hazaérve felébresztettem mindenkit, a testvérem és apukám megnézték a környéket, a lábnyomok a szembelevő erdőbe vezettek.
Azóta még kaptam egy két képet saját magamról, amint vásárolok, vagy felszállok a buszra, mindezt a postaládánkba bedobva.
Nem járok egyedül, kerülöm a sötét helyeket, gáz spray a kezemben, úgy a zsebben.. És ennyit tudok tenni.
Nem tudom mit tettem volna, ha ténylegesen megtámad.. De tény, hogy még mindig rettegek, pedig két hónapja nem jelentkezett!
És igen, ez a szörnyű, hogy Magyarországon is vannak ilyen beteg emberek..
Egyébként teljesen jó a gondolatmeneted..
20/L
Mit tegyünk ha baj van?
1. Ne arra menj haza, amerre a legrövidebb, hanem amerre a legbiztonságosabb, még akkor is, ha kicsit tovább tart az út.
2. Sose hallgass zenét menet közben, figyelj inkább a zajokra. Lehet, hogy még azelőtt meghallassz egy balhés társaságot, mielőtt ők egyáltalán észrevennének.
3. Ha egyedül sétálsz éjszaka a kihalt utcákon és pár száz méterre előtted mozgást látsz, menj át a másik oldalra, vagy fordulj egy másik utcába. Próbáld elkerülni a közvetlen találkozást.
4. Vedd észre, ha követnek! Teszteld a mögötted jövőt, menj át az út túloldalára, sétálj gyorsabban vagy lassíts le kicsit és figyeld, mi történik, alkalmazkodik-e a megváltozott tempódhoz. Ha igen, akkor baj van.
5. Ne ess pánikba! Ha nincs önvédelmi eszközöd, fogd meg szorosan a kulcsod, végső esetben használhatod fegyverként, úgy működik, mint egy kés pengéje. Próbálj minél előbb emberek közé kerülni, vagy forgalmas helyre jutni.
6. Vedd elő a mobilod és telefonálj. Ha nincs, akit felhívhatsz, akkor csinálj úgy, mintha beszélnél valakivel. Sok támadó addig nem lép akcióba, ameddig azt látja, kommunikálsz mással.
7. Ha megtámadnak, ne csak azt kiabáld, hogy „Segítség”, hanem azt, hogy „Segítség, tűz van!” Az emberek csak a legritkább esetben fognak segíteni, de a tűzre kinéznek az ablakon, vagy kimennek a ház elé.
8. Próbálj folyamatosan mozogásban lenni, ne állj meg, keresd a jól kivilágított helyeket. Ha az értékeidet követeli egy támadó, ne adj semmit a kezébe, hanem dobd el azokat messzire magadtól és fuss a másik irányba. Akkor választania kell közted és a táskád között. Legtöbbször az utóbbi fontosabb a számára!
9. Ha lefognak, átkarolnak, akkor ne a kezét akard lefejteni magadról, hanem támadd elsősorban a szemét és a légcsövét.
10. Mindig legyen nálad gáz- vagy paprika spray. Lehetőség szerint fogd a kezedben, ne a táskádban vagy a zsebedben tartsd.
Természetesen az a legbiztonságosabb, ha nem mászkálsz egyedül éjszaka a városban, ehelyett próbálj a barátaiddal vagy taxival haza jutni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!