Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » ELvállaltam egy diákmunkát,...

ELvállaltam egy diákmunkát, diákszövetkezeten keresztül. Mennyi a felmondási időm?

Figyelt kérdés
5 napja dolgozom egy munkahelyen, de nem tetszik, nagyon lekezelően beszélnek velem és emiatt nem is érzem jól magam ott. A munkával nincs semmi bajom, de a légkör nagyon rossz. Itt szeretném hagyni ezt a munkát. 17 éves vagyok, csak nyárra jelentkeztem. nekem van felmondási időm?
2012. júl. 9. 23:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Nincs felmondási idő!

de ez a szerződéstől függ!

hogy milyen feltételt fogadtál el ebben az esetben.

Nálam úgy szólt a szerződésben: hogy ha visszamondok egy munkát addig nem hagyhatom ott még nem helyeznek ki a helyemre egy másikat diákot. (ez kb 1 hét is lehet!)

Egyszerűen betelefonálsz a diákszövetkezethez a mentorodhoz és elmondod neki a panaszodat.

Továbbá megkérdezed, hogy nincs e másik kirendelt munkára lehetőség!

Az hogy ettől fogva, menyire fognak alkalmazhatónak titulálni az a mentorodtól fog függni, és hogy te hogyan tálalod a dolgot.

Nekem is párszor megesett, hogy a nem megfelelő munkakörnyezet miatt mondtam vissza a munkát.

De mivel jogos volt az érvem és volt olyan munka ahol bizonyítottam, hogy nem a hozzáállásommal van a baj, ezért nem kezeltek léhűtőként a diákszövetkezetnél!

Sőt! Mivel elvállaltam direkt "megalázó" melókat is, ezért sokszor jobban fizettek az ilyen jellegű munkák után. (persze nem estem hasra a pénztől)

Egy fontos dolog!!!

Az életben rengeteg olyan sz*pós munka van, mikor nem érdemes az embernek hallatni a hangját.

Bizony attól, hogy neked nem tetszik, hogy Gizike ferdén néz rád, de a munka elvégzésére minden feltétel megadott. Ez senkit nem fog meghatni!

Ilyen a rendes munkahelyen is van és lesz is.

És bizony meg kell tanulni, hogy az élet nem az ízléseinkhez van mérve.

Ha kell a pénz, akkor k*ss van és meló ezerrel!!!

2012. júl. 10. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!