ELvállaltam egy diákmunkát, diákszövetkezeten keresztül. Mennyi a felmondási időm?
Nincs felmondási idő!
de ez a szerződéstől függ!
hogy milyen feltételt fogadtál el ebben az esetben.
Nálam úgy szólt a szerződésben: hogy ha visszamondok egy munkát addig nem hagyhatom ott még nem helyeznek ki a helyemre egy másikat diákot. (ez kb 1 hét is lehet!)
Egyszerűen betelefonálsz a diákszövetkezethez a mentorodhoz és elmondod neki a panaszodat.
Továbbá megkérdezed, hogy nincs e másik kirendelt munkára lehetőség!
Az hogy ettől fogva, menyire fognak alkalmazhatónak titulálni az a mentorodtól fog függni, és hogy te hogyan tálalod a dolgot.
Nekem is párszor megesett, hogy a nem megfelelő munkakörnyezet miatt mondtam vissza a munkát.
De mivel jogos volt az érvem és volt olyan munka ahol bizonyítottam, hogy nem a hozzáállásommal van a baj, ezért nem kezeltek léhűtőként a diákszövetkezetnél!
Sőt! Mivel elvállaltam direkt "megalázó" melókat is, ezért sokszor jobban fizettek az ilyen jellegű munkák után. (persze nem estem hasra a pénztől)
Egy fontos dolog!!!
Az életben rengeteg olyan sz*pós munka van, mikor nem érdemes az embernek hallatni a hangját.
Bizony attól, hogy neked nem tetszik, hogy Gizike ferdén néz rád, de a munka elvégzésére minden feltétel megadott. Ez senkit nem fog meghatni!
Ilyen a rendes munkahelyen is van és lesz is.
És bizony meg kell tanulni, hogy az élet nem az ízléseinkhez van mérve.
Ha kell a pénz, akkor k*ss van és meló ezerrel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!