Nagyobb eséllyel nyernék így a lottón?
Tegyük fel, hogy létezik egy bizonyos személy, aki 20 éven keresztül, minden áldott héten lottózik, többnyire sikertelen eredménnyel, és kidobott pénzzel. Ha én, a mai naptól fogva félretenném a lottóra szánt pénzemet minden héten az elkövetkezendő 20 évben, és azután a félretett pénzből ( ami 20 év múlva egy jelentős összeg lenne ) vennék annyi szelvényt, amennyit csak a félretett pénz megenged, mekkora eséllyel nyerhetném meg a főnyereményt? Tudom, így is csekélyek az esélyek, de jobban megéri, nem? Mit gondoltok? Még soha életemben nem lottóztam, csak egy nap kipattant a fejemből ez az ötlet.
A kérdés hibás elhelyezéséért elnézést kérek, nem tudtam kategorizálni sehova, majd a kedves adminisztrátorok megfelelően elhelyezik. Köszönöm.
El kell keserítselek, de nem. A lottó az direkt úgy van kitalálva, hogy a szerencse által juss a nyereményhez. Rafináltak. Még ha abból a hosszú időn át gyűjtött pénzből is szelvényeket adnál fel,igen csak csekély lenne az esélye, hogy meg is nyered. Ha meg is nyernél egy xy összeget, az sem biztos, hogy túl haladná azt a pénz összeget, amit az évek alatt összegyűjtöttél, ergó egyáltalán nem érné meg. Teszem azt, ha az összes számot megjátszanád, még akkor sem érné meg a nyeremény, mert ugye több pénzt kéne beleáldozni mint amit nyernél. Tehát nagy lenne a veszteség.
Szóval a lottóban tényleg csak a szerencsén múlik minden, így találták ki. Inkább tippmixelj.
Hát nekem ismerősöm mesélte, hogy egy házaspár Pesten, akik ebből, vagyis a lottóból éltek. Heti 2-3 százezer Ft értékben vettek lottót, és mindig volt egy kis nyereségük. Annyi, hogy meg tudtak belőle élni. Aztán hogy a logisztikai részét, azaz a nyertes és nem nyerets lottók szétválogatását hogy csinálták nem tudom, mint ahogyan azt sem, hogy állandó számokkal játszottak minden szelvényen, vagy véletlenszerűen csak beikszeltek 5 számot.
Hogy ebből mennyi igaz, azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!