Miért vonzanak a sorozatgyilkosok?
Lenyűgöznek a sorozatgyilkosok (pl: Jeffrey Dahmer) és azok akik különös embertelenséggel, kegyetlenséggel öltek (pl:Rudy Eugene)
Nem helyeslem amit tettek, de imádok ilyen életrajzi/dokumentumfilmeket nézni, könyveket olvasni.
Ez miért van?
Az a lényeg h elítéled amit tesznek.Ameddig ez így is marad addig semmi probléma.
pl: Én is szerettem a Herry Pottert de nem kezdtem el varázsolgatni a film után :D
Megkockáztatom, hogy ez normálisnak mondható. (Bár nem ez volt az első gondolatom, amikor megláttam a kérdést.)
Ez csupán kíváncsiság egy számodra ismeretlen és érthetetlen téma iránt. Legalábbis remélem. El sem tudjuk képzelni, mi hajtja az ilyen embereket, szerintem ezért érdekel annyira.
Mióta meghalt egy nagyon közeli hozzátartozóm, én is rengeteget foglalkozom a halállal. Olvasok róla, a bomlás folyamatáról, képeket nézegetek, próbálok megbarátkozni vele. És nem merem elmondani senkinek, hogy mennyire érdeklődöm eziránt.
Az okát nem tudnám meghatározni, de engem is érdekelnek.
Sőt előfordul, hogy kisebb szünetet kell tartanom, amikor a gyilkosságokról olvasok (ha részletezik őket), mert, hogy úgy mondjam szexuálisan felizgat a téma.
Egyszer említettem ezt egy pszichiáternek, nem semmi volt, ahogy próbált valami okosat mondani, de bárhogy próbálkozott nem ment és már gyöngyözött az izzadság a homlokán és csak nyekergett, majd végül 5-7 kínos perc után azt mondta "Talán térjünk erre vissza legközelebb." ;)
Esetleg kérdezz meg egy orvost/szakembert, hátha te nagyobb "szerencsével" jársz.
Kedves 18:49-es!
Én vagyok a harmadik válaszadó. (Nekem sincs konkrét pszichiáterem/pszichológusom, csak néha eljártam ide-oda. Legtöbbször nem is rólam volt szó, inkább hasonlított egyfajta konzultációra az engem érdeklő témákról - már amikor sikerült úgy irányítanom a beszélgetést.)
Általában én sem beszélek erről nyíltan, de ez sokkal összetettebb dolog annál, hogy egy ilyen kijelentésért/kérdésért mindjárt be is zárassanak valakit.
Egyébként egyetértek veled, én is hasonlóképp vélekedem a témáról mint ahogyan te azt a hozzászólásodban kifejtetted.
de kar, hogy meg csak most talaltam meg ezt a topicot :) de en is csatlakoznek: szerintem mar az orulet hataraig hajszoltam az osszes letezo sorozatgyilkosrol szolo sztorit, dokumentumfilmet, konyvet, autopsys oldalt stb. es keptelen vagyok leszakadni rola. ujra meg ujra elemzek egy csomo esetet es az internet legeldugottabb oldalaihoz is kepes vagyok eljutni a vegere csak talaljak valami uj infot. sot egy foiskolas projektemhez is ted bundyt valasztottam es mindenki hulyenek nezett :D egyreszt a tema miatt, masreszt mert lany vagyok (gondolom en)
engem vonzanak az eroszakos dolgok, tettek olyannyira, hogy sok olvasas utan azt is gondoltam, hogy hubrisztofilias vagyok (habar elitelem a tettet en is, olni sem tudnek) de megis eszmeletlenul vonzanak az ilyen dolgok es az ilyen pasik :D
Én csak most találtam rá erre a kérdésre, amikor googleben a hübrisztofíliáról kerestem dolgokat.
Engem is érdekelnek a sorozatgyilkosok, de inkább a "normálisabbak". Az olyanoktól, akik megeszik az áldozataikat, vagy tartósítják a szerveiket, kiráz a hideg. A gyilkosok közül a pszichopaták is érdekes emberek, de engem nem ők, hanem leginkább a kéjgyilkosok érdekelnek (azaz olyan emberek, akik élvezetből ölnek). Nem sok sorozatgyilkosról olvastam, de Ted Bundy nekem is szimpi (és jól is nézett ki).
A kedvencem Balogh Lajos, az ő brutalitása valahogy lenyűgöz. Az is tetszik, hogy megmarad bizonyos határokon belül, tehát nem kannibál, nem belezi ki az áldozatot, nem csinál ilyen gusztustalan dolgokat (bár volt olyan áldozata, akit megerőszakolt, és a holttestével is közösült). Én sem tartom követendő példának őket, sőt, elítélem, amit tettek, mégis érdekelnek és szeretem őket.
Hármashoz hasonlóan, én is izgultam már fel gyilkosságokra. Amúgy vicces, hogy nekem is hübrisztofíliám van, emellett mazochista is vagyok, a kettő kombinációja miatt pedig sokat ábrándozok azon, hogy egy jóképű férfi, vagy Balogh Lajos engem is megkínoz és meggyilkol. (Ha már választanom kellene, kinek az áldozata lennék, akkor Balogh Lajost mondanám.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!