Valóban igaz e az, hogy a sorozatgyilkosok döntő többsége fehér férfi? Mitől, s miért lesz/lehet valaki sorozatgyilkos?
Ez a Gyilkos Elmékben volt nem?:) Nagy rajongója vagyok a sorozatnak.
Amúgy szerintem ez nem hangzik úgy,mintha nők és feketék nem lehetnek sorozatgyilkosok,csak a statisztika alapján a legtöbbjük fehér férfi.
Amúgy ez a téma engem is érdekel,hogy mi visz rá valakit arra hogy gyilkoljon,tervezetten. Mert az más (nyilván semmivel sem jobb,és semmivel sem kevésbé elítélendő dolog) ha valaki hirtelen felindulásból megöl valakit. De félelmetesnek tartom,hogy vannak akik pontosan megtervezik a gyilkosságokat. Ezeknek az embereknek rendszerint valamiféle személyiségtorzulásuk van,gyakran fiatalkori sérelmek állnak a háttérben. Többnyire gyenge jellemek. Talán többször megalázták,és azzal hogy megöl ,megkínoz ártatlanokat,felsőbbrendűnek érzi ,magát. A sorozatgyilkosok többsége meg is erőszakolja az áldozatot,hajlamosabbak a szexuális bűncselekményekre.
A sorozatgyilkosoknál általában mindig van egy ismertetőjel.Ez lehet valamilyen tárgy,vagy azzal teszi magát felismerhetővé hogy egy adott rituálé szerint követi el a gyilkosságot. Valamint ezek a sorozatgyilkosok többnyire jól képzett,általában valamilyen magas beosztásban dolgoznak,éltanulók voltak az iskolában,a társadalom felé jól szituált,igényes ember képét mutatják,ezért nehéz őket elkapni.
Bocsi ha kicsit hosszú lett,de belelendültem a témába XD
A 90 %-uk a profilja szerint 20 és 35 év közötti fehér férfi, az átlagosnál nagyobb intelligenciával. Most megsértődhetnék, mert ez én (is) vagyok. :)
Ettől eltekintve viszont ez csak egy arány, semmi több. Ahhoz, hogy valakiből sorozatgyilkos váljék, nagyon komoly pszichés hatásnak kell érnie és (szerintem) egy belső hajlammal is kell rendelkeznie.A filmekkel ellentétben a valóságban szerencsére nem hemzsegnek a sorozatgyilkosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!