Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy "könnyebb"...

Szerintetek hogy "könnyebb" egy halálesetnél a hozzátartozónak? Ha látja a családtagot (még ha csak a teste is) még utoljára, és elbúcsúzik tőle, vagy pedig ha nem?

Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 23:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezen már én is sokat törtem a fejem! De még sosem néztem meg őket, mert féltem, hogy mindig az az élettelen sápadt test lenne az emlékeimben.
2012. jún. 28. 00:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Anyukámat láttam kómában, lélegeztetőgépen a halála előtt. Minden este ez van előttem már 2éve. És nem tudom feldolgozni. Szerintem, jobb elkerülni az ilyen látványt, bár embere válogatja.
2012. jún. 28. 00:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem. Jobb úgy emlékezni rájuk, amilyenek életükben voltak, nem pedig valami rothadó hullaként.
2012. jún. 28. 01:23
 4/6 A kérdező kommentje:
# 2/3: Velem majdnem ugyanez a helyzet. Illetve láttam haldokolni, ahogy lélegeztetőn volt, aztán felébredt és látszott, hogy fél, és mondani szeretne valamit, de nem tudott beszélni. Viszont hiába nem láttam utoljára, ez a kép mindig bennem lesz, úgy legalább láttam volna nyugalomban, hogy már nem szenved, de így meg mindig az van a szemem előtt ahogy szenved, és nem búcsúztam el.
2012. jún. 29. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:

2es vagyok

Ez annyira borzasztó és feldolgozhatatlan! Én is bele voltam betegedve, hogy nem köszönhetek el. És éreztem, hogy többé nem fog magához térni. Délután bent voltam hozzá az intenzíven, haza mentem, pár óra múlva hívtak, hogy meghalt. Azt hittem, belehalok! Ez a tehetetlenség....

Hirtelen jött, nem számítottunk rá. Jól volt, délután rosszul lett, bevitték a kórházba. Kezdte magát jól érezni, de estére kómába esett és többé nem kelt fel. Másnap el is ment...

Nagyon nehéz még mindig.

2012. jún. 29. 22:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen, nálunk is hasonló volt, ezt tényleg nem lehet feldolgozni. Nincs az a pszichológus, vagy pap, aki tudna segíteni. Már az is csoda, hogy megtanultam nélküle élni. Az első évben szó szerint élet-halál között lebegtem. Néha olyan állapotba kerültem, hogy alig tudtam pl. magyarul is beszélni.
2012. jún. 30. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!